Restaurantomtale: Strand restaurant, Stabekk, Norge

av | Restaurant- og butikkomtaler | 0 kommentarer

Denne omtalen er skrevet av en av leserne mine, Cathrine. TUSEN takk! Har DU en god lavFODMAP restaurantopplevelse du vil dele? Send den til meg da, så poster jeg den her på bloggen! (Om du har bilder er det flott, men ingen nødvendighet.)

Et vellykket restaurantbesøk på Strand restaurant

Siden verden før og etter low fodmap betyr at der jeg før kunne nøye meg med å se på menyen ved ankomst, nå må gjøre undersøkelser i forkant. Takk og lov for internett!!

Menyen fant jeg enkelt på nettsidene deres og ved et raskt overblikk fant jeg en rett som fint kunne spises ved enkelt å fjerne en liten ingrediens og hoppe over forrett (spiser jeg veldig sjelden) og dessert (et noe større tap…). Jeg valgte derfor å ikke ta kontakt med restauranten på forhånd.

Det skulle derimot vise seg at jeg hadde feiltolket menyen noe da det som står oppført i utgangspunktet er beregnet som tre eller fem retters. Det jeg hadde sett meg ut var en forrett og det kunne bli noe vell snaut. Siden jeg ikke var eneste gjest den kvelden var det vanskelig for kjøkkenet å gjøre om den til en hovedrett for da kunne de risikere at andre etter meg ikke ikke fikk noe i det hele tatt. Jeg følte meg veldig utilpass og flau der jeg etter hvert nye forslag kelneren kom med måtte si nei, nei og nei. At dette var den første gangen jeg faktisk gikk til det skritt å spørre gjorde ikke situasjonen noe bedre for meg, men hadde jeg først startet så måtte jeg bare stå i det.

Kelneren var heldigvis av det positive og løsningsorienterte slaget og til slutt fikk lærlingen med seg telefonen og listen jeg har lagret på den og skulle ut fra den lage både en forrett og hovedrett. Så der satt jeg, litt flau for å ha stelt i stand så mye bryderi, men stolt over meg selv for å tørre, og ventet i spenning. Og jeg ble ikke skuffet over hva de klarte å trylle frem på så kort varsel! Både sauser og grønnsaker, kokte og friterte, var nydelig sammen med torsk og lam. Og magen… den ble kun mett og ikke det minste vond. Jeg takket kelneren nok en gang da vi gikk og han sa da at hvis jeg hadde ringt på forhånd ville de fått bedre tid til forberedelser og dermed også mulighet til å kjøpe inn for eksempel andre råvarer. Da kunne de til og med ha laget en dessert hvis det hadde vært plass igjen i magen i min da:)

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg