Restaurantomtale: Bare, Bergen

av | Restaurant- og butikkomtaler | 2 kommentarer

bare restaurant Bergen lavFODMAPRestaurantomtale: Bare, Bergen

Noen dager før jeg skulle spise på Bare tok jeg kontakt med restauranten via mail. Jeg sendte en enkel liste over hva jeg kunne/ikke kunne spise og sa at jeg visste det var vanskelig, men at jeg håpet de tok utfordringen. Jeg sendte også ved en link til bloggen min. Jeg har hatt veldig god erfaring med å få tilpasset mat på Lysverket og To rom og kjøkken i Trondheim. Jeg var derfor ikke i tvil på om Bare ville klare det, jeg var mer spent på om de ville overgå tidligere erfaringer.

Da vi ankom restauranten var det mye folk utenfor og køen til garderoben var veldig lang fordi de deler garderobe med den andre restauranten på huset. Å få levere jakkene på Bare var dog ikke noe problem! Allerede der skjønte jeg at personalet hadde gjort «hjemmeleksen sin» for de hadde tydeligvis lest i bloggen min og kjente meg igjen!

Før vi bestilte drikke fikk vi en uutførlig forklaing av det vi skulle spise. De tre andre, «ikke-lavFODMAPerene» fikk den satte 4-retters menyen, mens jeg fikk min egen, spesiallagde. Til dessert var det opprinnelig laktosefri jordskokkis til meg, men jordskokk inneholder masse inulin, som er høy FODMAP, og som jeg vet at jeg reagerer veldig på. Dette var min feil siden jeg  ikke hadde skrevet jordskokk på nei-listen min (man tar jo bare de vanligste grønnsakene vel… selv om jeg burde tenkt meg at de kanskje ville bruke det.. ), men kelneren sa bare: «Vet du, det der fikser vi, du skal få dessert du også!»

Restaurantomtale: Bare, BergenVarme kluter til å tørke hendene i hører med på en gourmet-restaurant!

Restaurantomtale: Bare, BergenFørste hors d’oevre var krabbe med… husker ikke… var veldig godt, kanskje bittelitt salt?

Restaurantomtale: Bare, BergenAndre hors d’oevre var … bakt fisk med noen ristede bokhvetekorn. Denne var fantastisk god!

Restaurantomtale: Bare, BergenTredje hors d’oevre: Røkt svor. Dette var himmelsk godt!

Restaurantomtale: Bare, BergenFjerde hors d’oevre… kamskjellchips med noe marinert (?) tang. UTROLIG godt!

bare restaurant Bergen lavFODMAP 4Femte, og siste hors d’oevre: fenalår (sikkert laget på en spesiell måte, men det husker jeg rett og slett ikke, det var godt da!)

bare restaurant Bergen lavFODMAP 6Smør og brød: Her hadde de faktisk laget eget brød spesielt til meg, med TORO sin melblanding, siden jeg ikke tåler maismel. Dette må være det beste glutenfrie brødet jeg NOENSINNE har smakt. Det var så godt at jeg vurderer å spørre etter oppskriften…. Skikkelig stekeskorpe utenpå og mykt og saftig inni. Det andre brødert var et nøttebrød. Jeg tåler ikke så godt nøtter og frø, men de andre rundt bordet digget dette.

bare restaurant Bergen lavFODMAP 8Forretten var andehjerte med.. veldig mange elementer som jeg ikke klarer å huske. Eggeplomme laget på en spesiell måte, hjertesalat. Vanvittig gode smaker!

bare restaurant Bergen lavFODMAP 9Andre retten var bakt torsk med dehydrerte gulrøtter og blåskjellkraft. Nam!

bare restaurant Bergen lavFODMAP 10Tredje retten var biff fra et spesielt stykke. Og ja, det var vanskelig å få med seg alt altså! Potetene lå i en løpstikkesaus og så var det rødbeter. Rødbeter er høy FODMAP, men også de hadde jeg latt være å føre på listen, så min feil. Jeg spiste ikke rødbetene, så det gikk veldig bra!

bare restaurant Bergen lavFODMAP 12Desserten var laktosefri iskrem med bringebær og litt tyttebærpulver. Tyttebær er ikke testet, men jeg tok sjansen da jeg har hørt om flere som har spist det uten problemer. Ble utrolig glad for at de laget laktosefri iskrem spesielt til meg. Ellers har jeg fått melkefrie alternativer, som også er godt, men synes det at de ikke unngikk melk, men erstattet med laktosefritt, ga en ekstra stjerne hos meg!

bare restaurant Bergen lavFODMAP 13Jeg hadde ikke forventet at de skulle gi meg noe som avslutning, men jammen meg fikk jeg ikke det og: Karamell på laktosefri fløte og bringebærskum (?) med sjokolade utenpå.

Bare lavFODMAP dessert

Dette er ikke noe billig restaurant, men skal du unne deg en ekstra god opplevelse kan jeg virkelig, virkelig anbfale Bare. Hele opplevelsen var fantastisk og jeg skal definitivt tilbake igjen. Kanskje noen andre har lyst til å være med?

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

2 Kommentarer

  1. Linda

    Hørtes spennende ut! 🙂 – Jeg blir gjerne med en gang 🙂

    • Cecilie

      SÅÅÅÅ kjekt! Tror vi må arrangere et skikkelig gourmet-treff etter jul en gang! 😀 Xxx.

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg