Egg- og skinkesalat egner seg kjempegodt sammen med vanlig salat, da slipper du dressing, men også som pålegg på en brødskive.

For å lage egg- og skinkesalat trenger du:

Majones

Rømme

3-4 egg

100-150 g. skinke eller bacon i små biter

Det grønne fra vårløken

Salt

Pepper

Litt hvit eddik eller sitron

Sukker

Tilbereding:

Lag majones eller bruk en tube majones. Hardkok eggene (ca. 8 min) og kjøl de ned. Når eggene er helt kalde skal de hakkes i små biter. Bland 1 del majones med litt mindre enn 1 del rømme. Hell litt og litt av majones/rømmeblandingen over eggene, skinken og hakket vårløk til du får en fin blanding, Smak til med salt og pepper. For å få en litt friskere smak kan du tilsette noen dråper eddik eller sitron og litt sukker.

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

4 Kommentarer

 1. marit

  Vann i munnen 😉
  Hvordan holder bacon bitene seg i salaten over flere dager? Tenker siden de stekes først..

  Svar
  • Cecilie

   Hei Marit,
   skjønner godt at du fikk vann i munnen, for det var kjempegodt! 🙂 Jeg er litt usikker på om jeg hadde villet lage salaten for å oppbevare den i mange dager, da mest pga. majonesen. At den holder seg til dagen etter er jeg ikke i tvil om, men jeg ville ikke satset på at den holdt i flere dager. Hehe, den er så god at du sikkert kommer til å spise den opp før det er gått mer enn en dag. Her i huset forsvant alt til lunsj.

   Svar
 2. Susanne Drøsdal Birkeland

  Sånn ca kor mange porsjonar vil du seie denne er? ?

  Svar
  • Cecilie

   Ca. 2-4? Litt vanskelig å si… 🙂 C.

   Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *