Egg- og skinkesalat egner seg kjempegodt sammen med vanlig salat, da slipper du dressing, men også som pålegg på en brødskive.
For å lage egg- og skinkesalat trenger du:
Rømme
3-4 egg
100-150 g. skinke eller bacon i små biter
Det grønne fra vårløken
Salt
Pepper
Litt hvit eddik eller sitron
Sukker
Tilbereding:
Lag majones eller bruk en tube majones. Hardkok eggene (ca. 8 min) og kjøl de ned. Når eggene er helt kalde skal de hakkes i små biter. Bland 1 del majones med litt mindre enn 1 del rømme. Hell litt og litt av majones/rømmeblandingen over eggene, skinken og hakket vårløk til du får en fin blanding, Smak til med salt og pepper. For å få en litt friskere smak kan du tilsette noen dråper eddik eller sitron og litt sukker.
Vann i munnen 😉
Hvordan holder bacon bitene seg i salaten over flere dager? Tenker siden de stekes først..
Hei Marit,
skjønner godt at du fikk vann i munnen, for det var kjempegodt! 🙂 Jeg er litt usikker på om jeg hadde villet lage salaten for å oppbevare den i mange dager, da mest pga. majonesen. At den holder seg til dagen etter er jeg ikke i tvil om, men jeg ville ikke satset på at den holdt i flere dager. Hehe, den er så god at du sikkert kommer til å spise den opp før det er gått mer enn en dag. Her i huset forsvant alt til lunsj.
Sånn ca kor mange porsjonar vil du seie denne er? ?
Ca. 2-4? Litt vanskelig å si… 🙂 C.