Egg- og skinkesalat egner seg kjempegodt sammen med vanlig salat, da slipper du dressing, men også som pålegg på en brødskive.

For å lage egg- og skinkesalat trenger du:

Majones

Rømme

3-4 egg

100-150 g. skinke eller bacon i små biter

Det grønne fra vårløken

Salt

Pepper

Litt hvit eddik eller sitron

Sukker

Tilbereding:

Lag majones eller bruk en tube majones. Hardkok eggene (ca. 8 min) og kjøl de ned. Når eggene er helt kalde skal de hakkes i små biter. Bland 1 del majones med litt mindre enn 1 del rømme. Hell litt og litt av majones/rømmeblandingen over eggene, skinken og hakket vårløk til du får en fin blanding, Smak til med salt og pepper. For å få en litt friskere smak kan du tilsette noen dråper eddik eller sitron og litt sukker.

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

4 Kommentarer

 1. marit

  Vann i munnen 😉
  Hvordan holder bacon bitene seg i salaten over flere dager? Tenker siden de stekes først..

  • Cecilie

   Hei Marit,
   skjønner godt at du fikk vann i munnen, for det var kjempegodt! 🙂 Jeg er litt usikker på om jeg hadde villet lage salaten for å oppbevare den i mange dager, da mest pga. majonesen. At den holder seg til dagen etter er jeg ikke i tvil om, men jeg ville ikke satset på at den holdt i flere dager. Hehe, den er så god at du sikkert kommer til å spise den opp før det er gått mer enn en dag. Her i huset forsvant alt til lunsj.

 2. Susanne Drøsdal Birkeland

  Sånn ca kor mange porsjonar vil du seie denne er? ?

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.