Glutenfri banankake med sjokolade

av | jan 29, 2019 | Desserter og kaker, Kos, lavFODMAP oppskrifter | 2 kommentarer

For noen dager siden skulle vi egentlig ha workshop med jobben og jeg hadde kjøpt inn lavFODMAP frukt. Blant annet bananer. Workshopen ble avlyst og jeg tenkte at både påleggeg og frukten bare kunne ligge i bilen. Med minusgrader ute tenkte jeg at det måtte være greit. Dagen etter var alle varene helt fine, bortsett fra bananene. De var blitt ganske brune. Da var det bare en ting å gjøre: Lage glutenfri banankake. (Høres veldig sunt ut, men dessverre finnes ikke denne kaken sunn. Heldigvis er den kjempegod!)

NB! Grønne bananer er lavFODMAP mens brune bananer er bare lavFODMAP om man spiser 1/3. Likevel er det noen som tåler mer, så her gjelder det å prøve seg frem. Selv tåler jeg ganske mye brun banan!

Glutenfri banankake med sjokolade

130 g. mykt smør

130 g. sukker

2 egg.

260 g. banan (ca. 3 stk.)

170 g. glutenfri melblanding (jeg bruker TORO glutenfri lys blanding)

2 ts. bakepulver

100 g. mørk kokesjokolade (Coop sin egne er lavFODMAP)

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180 grader.

Rør sammen smøret og sukkeret slik at det blir lyst og luftig. Visp inn ett og ett egg. Mos bananene og bland de inn i røren. Bland melet med bakepulveret og rør det inn i resten av røren. Hakk sjokoladen og bland den i røren.

Smør en kakeform og hell røren over i formen.

Stek kaken på midterste rille i ca. 25-30 minutter.

Server kaken med laktosefri is, et lite melisdryss eller bruk ostekrem.

Få oppskriften: Ostekrem til gulrotkake.

Prøv også: Slik lager du kjempegod laktosefri is, superlett!

Du kan enten lage laktosefri is fra bunnen, eller du kan bruke FRI isen fra Diplom Is, som er lavFODMAP.

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

2 Kommentarer

  1. Tove Helene Bråthen

    Hei, jeg steker kaken nå, men jeg bruker varmluft, ikke over og undervarme. Går det bra tror du?

    Svar
    • Cecilie Hauge Ågotnes

      Ser at dette svaret muligens kommer noen timer for sent, men jeg håper det gikk bra. Fortell gjerne hvordan det gikk! C.

      Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.