Dette en variant av verdens beste, men med sjokolade og sjokolademousse… Hvis du er glad i sjokoladekake kommer denne kaken definitivt til å falle i smak. Jeg hadde denne kaken med meg på «sykebesøk» til en IBS-venninne som ikke hadde matlyst. Senere på dagen fikk jeg melding: «Den kaken var bare helt himmelsk, den gikk rett ned!»
Gluten og laktosefri sjokoladekake med sjokolademousse
Bunn
125 g. sukker
125 g. smør
5 eggeplommer
90 g. glutenfri fin melblanding
1 ss. kakaopulver
1,5 ts. bakepulver
5 ss. laktosefri melk
Marengs
5 eggehviter
175 g. sukker
1 ts. kakaopulver
Sjokolademousse
3 dl. laktosefri kremfløte
100 g. mørk kokesjokolade (Coop sin egen er uten melk)
4 eggeplommer
3 eggehviter
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 175 grader.
Lag sukkerbunn: Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett eggeplommene litt og litt mens du fortsetter å vispe. Bland bakepulveret med melet og kakaopulver og rør det inn i røren. Tilsett til slutt melken.
Smør sukkerbunnen tynt ut over en bakepapirkledd langpanne.
Lag marengs: Pisk eggehvitene stive, tilsett sukkeret og visk til marengsen er blitt glatt og glinsende. Pisk til slutt inn kakaopulveret.
Legg marengsen på sukkerbunnen.
Stek kaken på midterste rille i 25 min.
Mens kaken blir kald lager du sjokolademousse:
Pisk kremfløten til krem.
Pisk eggehvitene stive.
Legg sjokoladen i vannbad.
Når sjokoladen er smeltet rører du inn eggeplommene og til slutt den stivpiskede eggehviten. Bland sjokoladeblandingen med kremen.
Når kakebunnen er helt kald deler du den i to. Legg sjokolademoussen på den ene delen og legg den andre oppå. Sett kaldt.
Min ble ikke like fin men den var SINNSYKT god!!! Og nesten ennå bedre dag to. Helt klart en ny favorittkake.
Så kjekt å høre! Xxx.
Hei 😀 Hvilken melblanding benytter du deg av? 😛
Jeg bruker alltid TORO lys glutenfri melblanding.
Må man bruke laktosefritt smør?
Nei, smør er naturlig tilnærmet laktosefritt. C.
Må spørre om noe. Det står ingenting i oppskriften her om å forsteke sukkerbunnen. Det skal man vel gjøre? ? hilsen uvant og usikker.
Hei! Det står at kaken skal stekes i 25 minutter. 😉 C.
Ja jeg er klar over det, men vanligvis forstekes vel sukkerbunn før man har på marengs ellers smelter den nedi bunnen? Fikk beskjed om dette fra mer kyndige bakere enn meg og ble så redd for å ødelegge kaken jeg hehe ? skal jeg altså bare ha alt oppå hverandre uten å forsteke sukkerbunnen først? Beklager om jeg må ha det inn med teskje nå. Tusen takk for kjapp respons!?
Aha, da skjønner jeg hva du mente! Ja, du steker den samtidig med marengsen. C.