Å lage glutenfrie pizzasnurrer har tidligere vært en prøvelse. Dvs. det har vært nær sagt umulig med en deig som enten klisser og klasser eller som blir så tørr at bollene kan brukes som kanonkuler etter en runde i ovnen.
Etter at jeg fant den fantastiske, geniale oppskriften på glutenfri gjærdeig tenkte jeg at jeg skulle teste ut å lage glutenfrie pizzasnurrer igjen i dag. I dag hadde jeg ikke laktosefri kesam, men brukte laktosefri yoghurt istedenfor, ellers fulgte jeg oppskriften.
Etter første heving kjevlet jeg ut deigen til en avlang deig. Og ja, denne deigen kan du faktisk kjevle uten at den henger fast i både kjevlen og deigen!
Jeg hadde ikke ferdiglaget tomatsaus, men laget en i farten av følgende:
(Denne porsjonen holder til dobbel porsjon)
Ca. 100 g. tomatpure
70 g. ketchup
1 ss. soyasaus
1 ts. balsamicoglaze (kan bruke balsamicoeddik eller litt sitron istedenfor)
Litt sukker
Litt salt
Litt pepper og chili
(Smak deg frem når det gjelder krydder!)
Tomatsausen smøres ut over den kjevlede deigen. Strø på ca. 100 g. oppskåret skinke og revet ost (her kan du selv bestemme hvor mye du ønsker).
Rull deigen sammen til en pølse og skjær den opp i 12-14 boller som legges på bakepapirkledd stekeplate. Etterhev i ca 45 min.
Sett ovnen på 210 grader.
Rett før pizzasnurrene skal stekes drysser du på litt olivenolje, litt flaksalt og litt oregano.
Stek pizzasnurrene på midterste rille i 12-14 min.
Om de ble gode? De gikk ned på høykant, også hos dem som ikke trenger å spise glutenfritt!
Hei! Både den sukkerfrie og vanlige ketschupen fra idun inneholder krydderekstrakt. Lurer derfor på om det er trygt å spise denne i eliminasjonsfasen, eller om den bør begrenses, med tanke på at den kan inneholde f.eks løk eller hvitløk?
Den er sjekket og inneholder ikke løk eller hvitløk! 🙂
Supert, takk! 🙂
Bare hyggelig! 🙂
I dag ble det pizzasnurrer istedenfor fastelavnsboller. Laget etter din oppskrift og de ble kjempegod! Og ikke minst, en deig det går an å jobbe med, endelig ?
Tusen takk for at du deler.
Takk for så fin tilbakemeling! Det er så gøy med denne oppskriften, for de aller fleste får den til og de aller fleste elsker den! C.
Hei, Kan pizzasnurrene fryses? Skal brukes til konfirmasjon og jeg vil gjerne prøve å få laget på forhånd det jeg kan.
Beklager sent svar. Mulig du allerede har hatt konfiramsjon, men til en annen gang. Ja, det går helt fint å fryse de. Da ville jeg varmet de litt rett før de skal spises. C.
prøver å finne oppskriften på glutenfrie pizzasnuurrer. Men linken virker ikke.