Å lage glutenfrie pizzasnurrer har tidligere vært en prøvelse. Dvs. det har vært nær sagt umulig med en deig som enten klisser og klasser eller som blir så tørr at bollene kan brukes som kanonkuler etter en runde i ovnen.

Etter at jeg fant den fantastiske, geniale oppskriften på glutenfri gjærdeig tenkte jeg at jeg skulle teste ut å lage glutenfrie pizzasnurrer igjen i dag. I dag hadde jeg ikke laktosefri kesam, men brukte laktosefri yoghurt istedenfor, ellers fulgte jeg oppskriften.

pizzasnurrer

Lagre

Lagre

Lagre

 

Etter første heving kjevlet jeg ut deigen til en avlang deig. Og ja, denne deigen kan du faktisk kjevle uten at den henger fast i både kjevlen og deigen!

Jeg hadde ikke ferdiglaget tomatsaus, men laget en i farten av følgende:

(Denne porsjonen holder til dobbel porsjon)

Ca. 100 g. tomatpure

70 g. ketchup

1 ss. soyasaus

1 ts. balsamicoglaze (kan bruke balsamicoeddik eller litt sitron istedenfor)

Litt sukker

Litt salt

Litt pepper og chili

(Smak deg frem når det gjelder krydder!)

Tomatsausen smøres ut over den kjevlede deigen. Strø på ca. 100 g. oppskåret skinke og revet ost (her kan du selv bestemme hvor mye du ønsker).

Rull deigen sammen til en pølse og skjær den opp i 12-14 boller som legges på bakepapirkledd stekeplate. Etterhev i ca 45 min.

Sett ovnen på 210 grader.

Rett før pizzasnurrene skal stekes drysser du på litt olivenolje, litt flaksalt og litt oregano.

Stek pizzasnurrene på midterste rille i 12-14 min.

Om de ble gode? De gikk ned på høykant, også hos dem som ikke trenger å spise glutenfritt!

Glutenfrie pizzasnurrer

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

9 Kommentarer

  1. kristina

    Hei! Både den sukkerfrie og vanlige ketschupen fra idun inneholder krydderekstrakt. Lurer derfor på om det er trygt å spise denne i eliminasjonsfasen, eller om den bør begrenses, med tanke på at den kan inneholde f.eks løk eller hvitløk?

    • Cecilie

      Den er sjekket og inneholder ikke løk eller hvitløk! 🙂

  2. Marianne

    I dag ble det pizzasnurrer istedenfor fastelavnsboller. Laget etter din oppskrift og de ble kjempegod! Og ikke minst, en deig det går an å jobbe med, endelig ?
    Tusen takk for at du deler.

    • Cecilie

      Takk for så fin tilbakemeling! Det er så gøy med denne oppskriften, for de aller fleste får den til og de aller fleste elsker den! C.

  3. Laila Smedhaugen

    Hei, Kan pizzasnurrene fryses? Skal brukes til konfirmasjon og jeg vil gjerne prøve å få laget på forhånd det jeg kan.

    • Cecilie

      Beklager sent svar. Mulig du allerede har hatt konfiramsjon, men til en annen gang. Ja, det går helt fint å fryse de. Da ville jeg varmet de litt rett før de skal spises. C.

  4. Ruth

    prøver å finne oppskriften på glutenfrie pizzasnuurrer. Men linken virker ikke.

Etterlat et svar til Cecilie Avbryt svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.