Mange spør meg om akkurat dette spørsmålet: Godt glutenfritt lavFODMAP kjøpebrød finnes det?

Jeg liker å bake og jeg har smakt noen glutenfrie brød som overhodet ikke har smakt godt. Jeg har derfor ikke vært så opptatt av kjøpebrød og har heller ikke smakt så mange forskjellige. Man kan vel trygt si at det, bokstavlig talt, koster mer enn det smaker.

Godt glutenfritt lavFODMAP kjøpebrød finnes det?

Godt glutenfritt lavFODMAP kjøpebrød finnes det?

Godt glutenfritt lavFODMAP kjøpebrød finnes det?

I mai 2016, tror jeg det var, kom jeg over Pure Food sitt lavFODMAP Chia-brød. Det inneholder litt chia-frø og det SER veldig grovt ut. Jeg var derfor ganske sikker på at min fiberhatende mage ikke ville like det. Jeg tok likevel sjansen på å kjøpe og teste det ut selv om jeg 1. ikke trodde det kom til å smake godt og 2. jeg hadde liten tro på at jeg kom til å tåle det. Haha, godt utgangspunkt, ikke sant?

Det første som overrasket meg var at dette brødet faktisk smakte veldig godt. Det hadde ikke den ekle, glutenfrie både ettersmaken og konsitensen og det var heller ikke hverken tørt eller hardt. Da var det bare å vente på at magen skulle gjøre fiberopprør… noe som aldri kom! Bonusen er at det metter godt og at det faktisk holder seg i mer enn 1 dag. Når jeg har vært på reise har jeg gjerne hatt med meg ett eller to Chia-brød som jeg har spist på femte dagen. Nei, det smaker ikke akkurat nystekt, men det er langt bedre enn annet glutenfritt brød.

lavFODMAP på reise: Lag brødknekkebrød!

I høst, da jeg skulle til Malaga, tror jeg, testet jeg ut å lage brødknekkebød av dette brødet. Skivene på det første bildet i innlegget er Chia-brødet som er skjært opp i tynne skiver rett før de ble stekt for å lage knekkebrød. Disse holder seg nærmest i det uendelige i en tett boks og er helt super lavFODMAP-mat på reise. Når jeg har vært i Kina har jeg kjøpt Chia-brødet på vei til flyplassen. Pakket det i innsjekket bagasje. Skjært det i skiver og frosset det når jeg har kommet frem, dagen etter. Å ha fryser har virkelig vært gull verdt når jeg har vært i Kina!

Flere gode grunner til å kjøpe Chia-brødet?

Noen husker kanskje at jeg samarbeidet med Nordnes Verksteder da jeg fikk laget lavFODMAP-forklær til lanseringen av den første boken min? Nordnes verksteder er en attføringsbedrift for mennesker som av en eller annen grunn ikke passer inn i det ordinære arbeidslivet. Chia-brødet er bakt av et liknende firma i Oslo: Signo Rycon as. Alle som jobber i bedriften er enten døve eller døvblinde. Ved å kjøpe brødet er du derfor med på å sysselsette en gruppe mennesker som normalt sett kanskje hadde falt utenfor det ordinære arbeidslivet.

I høst ble jeg invitert til bakeriet, men tiden har dessverre ikke strukket til. Jeg har dog besøkt Nordnes Verksteder mange ganger. Den gleden over å ha et meningsfyllt arbeid, stoltheten over å mestre og ønsket om å gjøre en best mulig jobb skal du lete lenge etter!

(Dessverre rant prosjektet med lavFODMAP-forklærne litt ut i sanden, men kanskje jeg tar det opp igjen nå når jeg har begynt å holde lavFODMAP-matlagingskurs?)

Har du lyst til å smake Chia-brødet?

Pure Food sponser alle foredragene mine med brød*. Kommer du på foredrag eller kurs med meg, så vil du med stor sikkerhet få smake Chia-brødet. I tillegg har jeg fått noen gavekort på brød som jeg kan gi til en heldig vinner. Fordi brødene, akkurat nå, bare er å få i Meny-butikker, krever det at vinneren kan hente brødene på sin lokale Meny-butikk.

I løpet av våren vil brødene være i salg både på Spar og Coop.

Hva du må gjøre for å være med i trekningen av et gavekort på 5 Chia-brød:

Kommenter dette innlegget her i bloggen og/eller på Facebooksiden til lavFODMAP. Du får ett lodd pr. kommentar, men kun to lodd til sammen. Jeg trekker en vinner på søndag kl. 18! Vinneren vil enten få en mail eller en privat melding på facebook. Lykke til!

*NB! Pure Food sponser foredragene og kursene mine med brød, samt at jeg har fått noen gavekort som jeg kan dele ut til dere lesere. Ellers har jeg ikke fått penger eller noen andre fordeler og jeg vil gjerne presisere at jeg ikke hadde skrevet om dette hvis jeg ikke virkelig hadde likt og brukt produktet selv. (Hadde vært grådig kjipt, som vi sier i Bergen, om jeg hadde hatt med meg brød under foredrag hvis det hadde smakt høgg…. 🙂 )

 

 

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre