Godt glutenfritt lavFODMAP kjøpebrød finnes det?

av | lavFODMAP tips | 27 kommentarer

Mange spør meg om akkurat dette spørsmålet: Godt glutenfritt lavFODMAP kjøpebrød finnes det?

Jeg liker å bake og jeg har smakt noen glutenfrie brød som overhodet ikke har smakt godt. Jeg har derfor ikke vært så opptatt av kjøpebrød og har heller ikke smakt så mange forskjellige. Man kan vel trygt si at det, bokstavlig talt, koster mer enn det smaker.

Godt glutenfritt lavFODMAP kjøpebrød finnes det?

Godt glutenfritt lavFODMAP kjøpebrød finnes det?

Godt glutenfritt lavFODMAP kjøpebrød finnes det?

I mai 2016, tror jeg det var, kom jeg over Pure Food sitt lavFODMAP Chia-brød. Det inneholder litt chia-frø og det SER veldig grovt ut. Jeg var derfor ganske sikker på at min fiberhatende mage ikke ville like det. Jeg tok likevel sjansen på å kjøpe og teste det ut selv om jeg 1. ikke trodde det kom til å smake godt og 2. jeg hadde liten tro på at jeg kom til å tåle det. Haha, godt utgangspunkt, ikke sant?

Det første som overrasket meg var at dette brødet faktisk smakte veldig godt. Det hadde ikke den ekle, glutenfrie både ettersmaken og konsitensen og det var heller ikke hverken tørt eller hardt. Da var det bare å vente på at magen skulle gjøre fiberopprør… noe som aldri kom! Bonusen er at det metter godt og at det faktisk holder seg i mer enn 1 dag. Når jeg har vært på reise har jeg gjerne hatt med meg ett eller to Chia-brød som jeg har spist på femte dagen. Nei, det smaker ikke akkurat nystekt, men det er langt bedre enn annet glutenfritt brød.

lavFODMAP på reise: Lag brødknekkebrød!

I høst, da jeg skulle til Malaga, tror jeg, testet jeg ut å lage brødknekkebød av dette brødet. Skivene på det første bildet i innlegget er Chia-brødet som er skjært opp i tynne skiver rett før de ble stekt for å lage knekkebrød. Disse holder seg nærmest i det uendelige i en tett boks og er helt super lavFODMAP-mat på reise. Når jeg har vært i Kina har jeg kjøpt Chia-brødet på vei til flyplassen. Pakket det i innsjekket bagasje. Skjært det i skiver og frosset det når jeg har kommet frem, dagen etter. Å ha fryser har virkelig vært gull verdt når jeg har vært i Kina!

Flere gode grunner til å kjøpe Chia-brødet?

Noen husker kanskje at jeg samarbeidet med Nordnes Verksteder da jeg fikk laget lavFODMAP-forklær til lanseringen av den første boken min? Nordnes verksteder er en attføringsbedrift for mennesker som av en eller annen grunn ikke passer inn i det ordinære arbeidslivet. Chia-brødet er bakt av et liknende firma i Oslo: Signo Rycon as. Alle som jobber i bedriften er enten døve eller døvblinde. Ved å kjøpe brødet er du derfor med på å sysselsette en gruppe mennesker som normalt sett kanskje hadde falt utenfor det ordinære arbeidslivet.

I høst ble jeg invitert til bakeriet, men tiden har dessverre ikke strukket til. Jeg har dog besøkt Nordnes Verksteder mange ganger. Den gleden over å ha et meningsfyllt arbeid, stoltheten over å mestre og ønsket om å gjøre en best mulig jobb skal du lete lenge etter!

(Dessverre rant prosjektet med lavFODMAP-forklærne litt ut i sanden, men kanskje jeg tar det opp igjen nå når jeg har begynt å holde lavFODMAP-matlagingskurs?)

Har du lyst til å smake Chia-brødet?

Pure Food sponser alle foredragene mine med brød*. Kommer du på foredrag eller kurs med meg, så vil du med stor sikkerhet få smake Chia-brødet. I tillegg har jeg fått noen gavekort på brød som jeg kan gi til en heldig vinner. Fordi brødene, akkurat nå, bare er å få i Meny-butikker, krever det at vinneren kan hente brødene på sin lokale Meny-butikk.

I løpet av våren vil brødene være i salg både på Spar og Coop.

Hva du må gjøre for å være med i trekningen av et gavekort på 5 Chia-brød:

Kommenter dette innlegget her i bloggen og/eller på Facebooksiden til lavFODMAP. Du får ett lodd pr. kommentar, men kun to lodd til sammen. Jeg trekker en vinner på søndag kl. 18! Vinneren vil enten få en mail eller en privat melding på facebook. Lykke til!

*NB! Pure Food sponser foredragene og kursene mine med brød, samt at jeg har fått noen gavekort som jeg kan dele ut til dere lesere. Ellers har jeg ikke fått penger eller noen andre fordeler og jeg vil gjerne presisere at jeg ikke hadde skrevet om dette hvis jeg ikke virkelig hadde likt og brukt produktet selv. (Hadde vært grådig kjipt, som vi sier i Bergen, om jeg hadde hatt med meg brød under foredrag hvis det hadde smakt høgg…. 🙂 )

 

 

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

27 Kommentarer

 1. Thea

  Hadde vært gøy å prøve, da det går med en del brød til matpakke 🙂

 2. Linda

  Jeg har ennå ikke prøvd dette brødet, mest fordi jeg har lest at det har vært en del rot med at Meny flere steder/ganger har blandet dette med et annet brød som vi IKKE tåler. Men jeg er veldig lysten på å prøve det 🙂

  • Cecilie

   Ja, det stemmer at det skjedde noen ganger i begynnelsen. Nå har de endret på både posene og rutinene, så nå skal det ikke skje! C.

 3. Susanne Halseth

  Jeg vil veldig gjerne være med i trekningen av dette brødet ???
  Vi har KUN funnet 1 brød i butikken, og syns det ikke er så godt 🙁

 4. Anita Bergland

  Er det noen mengdebegrensning på dette brødet?

 5. Siri

  Åh, saknar veldig eit godt brød i ein hektisk kvardag! Eg vil gjerne teste ut dette brødet 😀

 6. Siri

  Hadde vært utrolig stas å få smake dette brødet! Bor dessverre et stykke unna noen menybutikk, men det virker som om det er verdt turen ?

 7. Silje

  Jeg vil gjerne vinne til min mor Helen som spiser lavfodmap, hun har alle bøkene dine! 🙂

 8. Lene C

  Har lenge gitt helt opp brød, men fikk nå veldig lyst til å prøve! 🙂 Greit med avveksling fra grøt, grøt og atter grøt 😉

 9. Marlene

  Jeg vil gjere prøve dette brødet! Har spist det samme kjøpebrødet (fra bakeren) lenge og det begynner å bli kjedelig. (Skriver en kommentar til under siden man kunne få to lodd til sammen, for jeg har ikle Facebook.)

  • Marlene

   Håper det går greit om jeg skriver en kommentar til hvis ikke får du bare slette dette.

 10. Christine

  Ja takk! Det hadde vært supert å få smake dette brødet 🙂

 11. Charlotte S. Holthe

  De hadde vært supert. Dette må helt klart prøves, veldig spennende 🙂

 12. Mattias

  Kjæresten min og jeg vil veldig gjerne teste dette brødet 🙂

 13. Hege Waagen

  For meg som ikke er så gla i å stå på kjøkkenet å lage all mat og brød fra bunnen av er jo dette fantastiske nyheter! Handler ofte på meny, men har aldri sett dette brødet. Må stikke innom etter jobb i dag så jeg har brød til helgefrokosten<3

 14. Tonje Schei

  Vært fint å prøvd. Er litt små lei havreknekkebrød og finner aldri nok energi til å bake…

 15. Andrea

  Jeg har smakt dette brødet, og likte det veldig godt 🙂 Hadde vært stas med gavekort!

 16. Fredrik

  Dette brødet virker bedre enn forventet. Hadde vært fantastisk med et gavekort til en student som sliter veldig med å få i seg skikkelig frokost

 17. Ellen

  Jeg har ikke tort å spise brød på evigheter, og jeg savner det. Så jeg har veldig lyst til å prøve dette brødet. ?

 18. Pål

  Dette hadde vært morro å smake, da jeg er helt fersk i denne verden og leter etter ett godt brød jeg kan spise 🙂

  • Cecilie

   Hei Pål,
   Dette innlegget er dessverre et gammelt innlegg så treknigen har allerede vært. Jeg har heldigvis flere gavekort, så følg med på bloggen her fremover! 🙂 C.

 19. Tom-Erik

  Synd at det brødet er meget lavt på protein og høy på salt.

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

Bilde av Cecilie Hauge Ågotnes
lavFODMAP-hjelp

IBS-kurs

Fordi mange vet at jeg har holdt/holder foredrag ved flere av landets IBS-kurs samt ved Nasjonal kompetansetjenste for funksjonelle mage og tarmsykdommer i Bergen, får jeg ofte spørsmål om akkurat dette. Hvor og hvordan kan jeg melde meg på IBS-kurs? IBS-kurs blir...

Les mer...