Gratulerer med dagen!

av | Høytider | 4 kommentarer

Håper alle har hatt en fin dag med mye god (lav FODMAP) mat! Selv spiste jeg den vanlige frokosten min, 2 egg og litt skinke. Før jeg gikk i besøk til svigermor spiste jeg litt hjemmelaget potetsalat og serranoskinke og i besøket ble det laks, eggerøre, kokt skinke og spekeskinke. Jeg hadde med meg hvit sjokolademousse til alle sammen, og gleden var stor da selv de som egentlig ikke liker sjokolademousse, likte min! Hurra!

Min kjære svigermor har, på sine eldre dager, fått grønne fingre og i dag fikk jeg se alt hun har plantet på den lille hageflekken sin: Gressløk, jordbær, ramsløk, løpstikke og div annet. Frekk som jeg er spurte jeg om jeg kunne få noen avleggere av ramsløken og gressløken. Jeg endte opp med å få med avlegger fra ramsløken og løpstikken og så fikk jeg en stor potte med gressløk, som hun hadde laget til til meg!

I ettermiddag plantet jeg ramsløken og løpstikken (den er jeg litt usikker på, men jeg får vel bare teste ut….) i potter på altanen, så får vi se om jeg har like grønne fingre som min svigermor!

Ramsløk

 

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

4 Kommentarer

  • Cecilie

   Ja, det skal det være, men jeg ville nok testet det ut litt. Selv blir jeg litt guffen i magen av den på glass, så jeg har tenkt å teste ut ramsløk en dag jeg ikke skal noe annet de kommende dagene etterpå… 🙂

 1. Martine Kaliha

  Hei 🙂 har du oppskrift på potetsalat som er low FODMAP? jeg elsker nemlig potetsalat, men skal liksom holde meg unna løk og diverse :/

  • Cecilie

   Hei Martine,
   ja, jeg har flere oppskrifter, kommer på bloggen ganske snart! :

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

Vårløk
lavFODMAP-hjelp

Vårløk

For noen uker siden postet jeg et bilde av vårløk som noen hadde satt i et glass med vann. Dette har jeg også prøvd på, med godt hell. Vårløken fikk røtter i ene enden og det kom ny vårløk, mye grønt, i andre enden. Perfekt siden vi bare kan spise det grønne! For...

Les mer...

Farvel 2018, velkommen 2019
Høytider

Farvel 2018, velkommen 2019

De siste fire årene har jeg ønsket det nye året velkommen med en ny lavFODMAP-bok. Å skrive fire bøker på fire år har vært i overkant travelt. Jeg er derfor glad for at jeg i 2018 ikke har jobbet med noe ny bok, men har brukt tiden på andre spennende prosjekter!...

Les mer...