Hotellomtale: Minos Beach Art Hotel 5*, Kreta, Hellas

av | Hotellomtaler | 2 kommentarer

Minos Beach Art Hotel er medlem av Small Luxury Hotels of the world og jeg var derfor ganske spent på om oppholdet ville leve opp til forventningene.

Hotellet består av mange små og større villaer, ni av dem har eget basseng, mens de andre gjestene kan  bruke de private strendene og badebassenget som er på området. Jeg tror ikke det var noe toalett på stranden, men det er stort sett veldig kort vei til eget toalett siden alle villaene har stranden veldig nært.

Minor Beach Art Hotel, Kreta lavFODMAP, lavfodmappåreise, travellowfodmapToalettsakene

Vi bodde i en villa med stue, to soverom, to bad, ett med dusj og ett med boblebadekar og eget svømmebasseng. Dessverre var ikke været bra nok til å kunne bade, men jeg kan tenke meg at dette stedet hadde vært ekstremt bra på en varm sommerdag!

Alle villaene har vannkoker, kjøleskap, safe og aircondition.

IMG_0003Fotografen min, Christin Eide.

Det var ikke noe problem å få lavFODMAP-frokost her, men de hadde ikke glutenfri avdeling. Dette skal de ha fra og med neste sesong! Å få rent kjøtt eller fisk med potet eller ris var heller ikke noe problem hverken til lunsj eller middag og etter at hotellet fikk matvarelisten min gjorde de sitt ytterste for at jeg skulle få middag med lavFODMAP-tilbehør.

IMG_9943

Hotellet har to restauranter, en a’la carte restaurant og en buffetrestaurant. Det enkleste når man følger lavFODMAP er nok å gå for a’la carte restauranten – da kan man bestille det man vil og få et mer skreddersydd måltid.

Location

Det er kort vei inn til Agios Nikolaos og langs veien er det flere butikker og små tavernaer. Siden vi var der på slutte av sesongen var det flere butikker som var stengt og de som var åpne var tydeligvis på vei til å stenge, dvs. at utvalget i hyllene var dårlig. Jeg ble fortalt at det skal være mulig å få tak i glutenfrie matvarer og laktosefri melk, men for sikkerhets skyld ville jeg tatt med meg noe tørrmat i kofferten.

Hotellet er kjempefint og skal du ha en rolig, avslappende ferie vil jeg absolutt anbefale hotellet. Det er en norsk reiseoperatør som selger hotellet, Star Tour, men det er fullt mulig å ta rutefly ned og bestille hotellet direkte. Jeg har tenkt meg tilbake igjen og gleder meg allerede!

Denne turen ble arrangert i et samarbeid med Det Nasjonale Turistkontoret for Hellas i forbindelse med research til den nye boken min «lavFODMAP på reise».

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

2 Kommentarer

  1. matmorgro

    Eg har same erfaring når det gjeld Rhodos, ikkje problem med låg FODMAP mat! Som regel er folka i restaurantene veldig service innstilt og vil gjera det beste!
    Eg har vore på Kreta for nokre år sidan, og det vart litt «been there, done that». Alle har vi våre favorittar i Hellas:-)

    • Cecilie

      Hehe, jeg har også vært på Kreta, mange ganger, men de er vel rundt 15 år siden sist. Jeg ble overrasket over hvor godt jeg likte øyen og kunne tenke meg å reise tilbake igjen. Xxx.

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg