Laktase for deg som ikke tåler laktose

av | feb 19, 2014 | lavFODMAP-hjelp | 2 kommentarer

Annonse

Fler og fler meieriprodukter kommer nå i laktosefrie/laktosereduserte varianter. Så lenge jeg er hjemme føler ikke jeg at det å være laktoseintolerant/reagere på laktose er noe problem i hverdagen. Da er det verre når jeg er utenfor husets fire vegger, som når jeg er på reise eller på kafe ol.

Laktase for deg som ikke tåler laktose

Heldigvis finnes det nå flere løsninger for oss som er laktoseintolerante og på farten. Jeg har testet ut både laktasetabletter og flytende laktase. Min erfaring med laktasetabletter man får i Norge er at man må ta mer enn anbefalt dose for at det skal virke. Les om erfaringen min med flytende laktase og hvor du kan få kjøpt det.

Dessverre er laktase veldig dyrt i Norge, men for noen år siden kjøpte jeg noen på  iHerb til en brøkdel av den norske prisen. Jeg vet at reglene for import av kosttilskudd er endret, men jeg er usikker på om laktasekapsler regnes for å være kosttilskudd, siden jeg har hørt om flere som har fått det gjennom tollen.

 

 

Lagre

Annonse
Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

2 Kommentarer

 1. Trollblomst

  Hei
  Har du fått testet denne enda? Hvordan virket den?
  Kommenter gjerne på et av mine innlegg på min blogg så jeg ser svaret ditt. Eller får jeg noen varsel om du tagger meg i svaret?
  God helg!

  Svar
  • Cecilie

   Jeg tror du får et varsel. 🙂 Jeg hat testet det mange ganger og det fungerer veldig bra! Har egentlig tenkt å skrive et innlegg om det, har bare ikke hatt tid. 🙂 Xxx.

   Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Annonse

Flere historier

Bilde av Cecilie Hauge Ågotnes
lavFODMAP-hjelp

IBS-kurs

Fordi mange vet at jeg har holdt/holder foredrag ved flere av landets IBS-kurs samt ved Nasjonal kompetansetjenste for funksjonelle mage og tarmsykdommer i Bergen, får jeg ofte spørsmål om akkurat dette. Hvor og hvordan kan jeg melde meg på IBS-kurs? IBS-kurs blir...

Les mer...

lavfodmap og reintroduksjon
lavFODMAP-hjelp

LavFODMAP og reintroduksjon

Både via bloggen, i forskjellige forum jeg er med i og når jeg holder foredrag får jeg ofte spørsmål om lavFODMAP og reintroduksjon. Fordi det er veldig individuelt hva magene våre klarer å håndtere er det også veldig individuelt hvordan man bør gjøre dette, men...

Les mer...

Annonse