Laktase for deg som ikke tåler laktose

av | lavFODMAP-hjelp | 2 kommentarer

Fler og fler meieriprodukter kommer nå i laktosefrie/laktosereduserte varianter. Så lenge jeg er hjemme føler ikke jeg at det å være laktoseintolerant/reagere på laktose er noe problem i hverdagen. Da er det verre når jeg er utenfor husets fire vegger, som når jeg er på reise eller på kafe ol.

Laktase for deg som ikke tåler laktose

Heldigvis finnes det nå flere løsninger for oss som er laktoseintolerante og på farten. Jeg har testet ut både laktasetabletter og flytende laktase. Min erfaring med laktasetabletter man får i Norge er at man må ta mer enn anbefalt dose for at det skal virke. Les om erfaringen min med flytende laktase og hvor du kan få kjøpt det. Jeg har også funnet ut at det, for min del, virker bedre når jeg drikker/spiser ren melk enn når det er melk i et produkt. Jeg har ikke gått vitenskapelig til verks her, så her er det viktig å si at dette er min erfaring. Jeg har hørt om andre som har det stikk motsatt. Det viktigste her er at du bør teste det ut når du er hjemme og ikke skal noe rett etterpå, eller dagen etter. Personlig kjenner jeg at jeg har litt problemer med å stole 100% på laktase, så jeg bruker det kun hvis jeg er hjemme og har lyst på vanlig is eller hvis jeg er i besøk og skal hjem rett etterpå.

Dessverre er laktase veldig dyrt i Norge, men jeg kan anbefale deg å se etter det når du er i utlandet. Jeg har blant anne kjøpt det på Holland & Barrat i England og på en del butikker i Tyskland. Og da til en brøkdel av prisen.

 

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

2 Kommentarer

 1. Trollblomst

  Hei
  Har du fått testet denne enda? Hvordan virket den?
  Kommenter gjerne på et av mine innlegg på min blogg så jeg ser svaret ditt. Eller får jeg noen varsel om du tagger meg i svaret?
  God helg!

  • Cecilie

   Jeg tror du får et varsel. 🙂 Jeg hat testet det mange ganger og det fungerer veldig bra! Har egentlig tenkt å skrive et innlegg om det, har bare ikke hatt tid. 🙂 Xxx.

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg