Flytende laktase i melk virker det?

av | lavFODMAP tips | 10 kommentarer

For å spalte melkesukker trenger kroppen laktase. Les mer om laktose/laktase på lavFODMAP-dietten. For en stund siden bestilte jeg flytende laktase fra Hjemmeriet i Danmark.

Hvor mye flytende laktase skal jeg bruke?

Til 1 l. melk trengs det ca. 10 dråper med laktase. Etter ett døgn skal 94% av laktosen ha blitt spaltet. Siden jeg er veldig laktoseintolerant testet jeg med 15 dråper, men det er godt mulig det hadde holdt med 10…

Flytende laktase i melk, virker det?

Det er kanskje for tidlig å konkludere med noe, men jeg drakk litt mer enn 1 dl. av melken i dag, i kaffen min, og 2,5 timer etterpå merker jeg ingenting! Jeg pleier å få ganske ekstreme magesmerter (og eksplosiv diare… sorry… 🙂 ) av melk, så for meg er dette en gledelig nyhet så langt: Både fordi det blir enklere både hjemme og på reise, men også fordi det blir mye billigere siden laktosefri melk koster 10 kroner mer enn vanlig melk.

Dette innlegget ble skrevet for over ett år siden og jeg kan trygt si at flytende laktase virker! Jeg har brukt det både her hjemme, men også når jeg har vært på reise i Kina.

Les mer om laktase i tablettform og hvor du kan kjøpe det

Hva koster flytende laktase?

60 ml. laktase koster 100 Dkr (hvis du kjøper to flasker koster det 100 kr. pr. flaske, ved kjøp av en flaske koster det litt mer pr. stk.). Husk å kjøpe med en liten dråpeteller, den er billigere fra Hjemmeriet enn på apoteket her og du vil fortsatt holde deg under 350 kr. regelen for toll/moms.

Merk at flytende laktase ikke virker på syrnede melkeprodukter!

Lurer du på hvorfor lavFODMAP-dietten ikke er melkefri?

NB! Jeg er IKKE på noen måte sponset av Hjemmeriet, jeg er bare utrolig glad over å ha funnet et produkt som kan hjelpe meg i hverdagen!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

10 Kommentarer

  • Cecilie

   Nå er jeg vant til å drikke laktosefri melk og jeg er også vant til å drikke melk stort sett bare i kaffe eller i matlaging så jeg vet ikke helt hvordan vanlig melk smaker lenger… JEG synes ikke den smaker så anderledes enn vanlig melk da…

 1. Heidi

  Jeg skal til Danmark nå, hvor er Hjemmeriet? Er det en kjede? Dette hadde vært gull for meg også, jeg tåler ikke en zyrtec engang uten å få diare….. 🙁

  • Cecilie

   Se på linken i innlegget, der står det! 🙂

 2. Heidi

  Ahh…..leste litt bedre og fant linken til Hjemmeriet 😉

 3. Hedda Blisten

  Fikk du sendt til Norge altså? Jeg prøvde å kjøpe nå, men ser ikke ut som om de sender til Norge 🙁

  • Cecilie

   Ja, jeg hadde ikke noe problem med å få sendt til Norge og de sa at de hadde fått inn en del bestillinger fra Norge etter dette innlegget her. Kanskje ta kontakt med de? Regner med det ligger et kontaktskjema på siden? C.

 4. Lene

  Jeg har kjøpt fra Hjemmeriet tidligere, fungerte veldig bra.
  Magen er fin med disse dråpene.
  Kan jeg spørre hvorfor de ikke fungerer med syrnede melkeprodukter?
  Det har jeg aldri forsøkt.

  • Cecilie

   Jeg vet dessverre ikke hvorfor, jeg bare leste det på deres hjemmesiden. C.

 5. Anne

  Hei

  Er det noen her inne som har bestilt flytende laktase fra Danmark i år? Hvis det er det, hvor mye betalte du i frakt, toll og avgifter? Frakten der inne kommer på 285,-, og hvis toll og avgifter er høyt så blir det like dyrt som å kjøpe her hjemme.
  Blir frustrert jeg.

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

lavFODMAP tips

Pulverkaffe – høy FODMAP!

Om jeg ikke har funnet den ene synderen, har jeg ihvertfall funnet en av de… Pulverkaffe! Jeg tåler fint vanlig kaffe så jeg gikk ut i fra at pulverkaffe måtte være greit. Etter at jeg fikk tips om at pulverkaffe kunne være synderen sjekket jeg det opp. Pulverkaffe...

Les mer...