IMG_5275.JPGFor å spalte melkesukker trenger kroppen laktase. Les mer om laktose/laktase på lavFODMAP-dietten. For en stund siden bestilte jeg flytende laktase fra Hjemmeriet i Danmark.

Hvor mye flytende laktase skal jeg bruke?

Til 1 l. melk trengs det ca. 10 dråper med laktase. Etter ett døgn skal 94% av laktosen ha blitt spaltet. Siden jeg er veldig laktoseintolerant testet jeg med 15 dråper, men det er godt mulig det hadde holdt med 10…

Flytende laktase i melk, virker det?

Det er kanskje for tidlig å konkludere med noe, men jeg drakk litt mer enn 1 dl. av melken i dag, i kaffen min, og 2,5 timer etterpå merker jeg ingenting! Jeg pleier å få ganske ekstreme magesmerter (og eksplosiv diare… sorry… 🙂 ) av melk, så for meg er dette en gledelig nyhet så langt: Både fordi det blir enklere både hjemme og på reise, men også fordi det blir mye billigere siden laktosefri melk koster 10 kroner mer enn vanlig melk.

Dette innlegget ble skrevet for over ett år siden og jeg kan trygt si at flytende laktase virker! Jeg har brukt det både her hjemme, men også når jeg har vært på reise i Kina.

Les mer om laktase i tablettform og hvor du kan kjøpe det

Hva koster flytende laktase?

60 ml. laktase koster 100 Dkr (hvis du kjøper to flasker koster det 100 kr. pr. flaske, ved kjøp av en flaske koster det litt mer pr. stk.). Husk å kjøpe med en liten dråpeteller, den er billigere fra Hjemmeriet enn på apoteket her og du vil fortsatt holde deg under 350 kr. regelen for toll/moms.

Merk at flytende laktase ikke virker på syrnede melkeprodukter!

Lurer du på hvorfor lavFODMAP-dietten ikke er melkefri?

NB! Jeg er IKKE på noen måte sponset av Hjemmeriet, jeg er bare utrolig glad over å ha funnet et produkt som kan hjelpe meg i hverdagen!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre