Når du er supersulten og trenger noe for å få opp blodsukkeret litt brennkvikt kan du lage laktosefri yoghurt med hjemmelaget, glutenfri musli. Knus glutenfrie muslibarer og bland med yoghurt og du får en god start på dagen eller et næringsrikt og godt mellommåltid.
Et annet tips til «mat i farten» er glutenfrie knekkebrød
Laktosefri yoghurt med blåbær
1/2 l. laktosefri yoghurt naturell
150 g. blåbær
25-30 g. melis
Rør blåbær og melis og bland dette med yoghurten. Smak ev. til med litt mer sukker om du vil ha en søtere yoghurt.
Glutenfrie muslibarer
90 g. havregryn
30 g. sukker
25 g. solsikkekjerner
25 g. gresskarkjerner
30 g. olje
20 g. hakket sjokolade
Bland allle ingrediensene sammen og sett kakene som rektangulære barer eller små runde kaker. Stek i ca. 25 min. på 175 g. midterste rille. Barene oppbevares i en tett boks og holder seg 10-14 dager.
Kan man sløyfe sukkeret helt?!?
Jeg er usikker på om barene vil holde sammen om du ikke bruker sukker, men om du har tenkt å bruke de i yoghurt, som her, så gjør det ikke noe om de ikke henger sammen. 🙂 Det er bare å prøve!