Selv om jeg i går hadde en særdeles dårlig bakekarma (de harde vaflene satte seg fast i vaffeljernet og etter to forsøk ga jeg opp) brettet jeg opp ermene og satte i gang med å lage marengs/pikekyss og hjemmelaget iskrem med havrefløte og kokosmelk. En av nevøene mine tåler ikke melkeproteiner og som den snille tanten jeg er (smiske, smiske) måtte jeg prøve å lage iskrem uten vanlig melk. Gutten må jo få skikkelig dessert på julaften han og! Her er oppskriften på kokosis (som førvrig ble veldig populær, både blant han som hadde melkeallergi, men også resten av besøket!)
Marengs/pikekyss
2 eggehviter
120 g. sukker
Noen dråper klar eddik
Litt raspet Dronning kokesjokolade
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 120 grader. Pisk eggehvitene stive sammen med eddiken. Tilsett sukkeret og pisk videre til marengsen er blitt blank, ca. 5 min. Sprøyt ut marengsen på bakepapirkledd stekebrett, ev. kan du sette den med to skjeer. Stek marengsen i 45 min. – 1 time, alt etter hvor store de er. De skal løsne fra babepapiret når de er ferdige.
0 kommentarer