Melkefri havre- og kokosis med sjokoladebiter ble en stor hit på julaften!
På julaften var vi sammen med nevøene mine. Den ene tåler ikke melkeproteiner så da måtte tante eksperimentere litt på kjøkkenet slik at også han med melkeproteinallergi skulle få skikkelig fest. Resulatet ble is på havrefløte og kokosmelk med sjokolade. Ifølge resten av besøket var denne desserten vel så god som, om ikke bedre enn, den (laktosefrie) sherryfromasjen vi andre fikk servert!
Oppskrift på laktosefri is med laktosefri fløte
3-4 porsjoner med melkefri havre- og kokosis med sjokoladebiter
2 eggeplommer
80 g. sukker
2 dl. havrefløte (hvis du har cøliaki må du være sikker på at havrefløten også er glutenfri)
1 kartong med ekstra kremet kokosmek
Litt revet melkefri sjokolade
Fremgangsmåte:
Pisk havrefløten i en bolle. Pisk eggeplommene og sukkeret luftig i en annen bolle. Bland havrefløten med eggeblandingen og tilsett resten av ingrediensene. Kjør blandingen i ismaskin i ca. 30 min. eller til isen er frosset. Eventuelt kan du sette isen i frysen, men røre i den ca. hver halvtime 3-4 ganger for å unngå iskrystaller.
Hei! Vet du om havrerømme fra oatly er LFM ? iMat Fraiche heter den. 🙂
Jeg kjenner ikke til den, men jeg mener at jeg har lest at den er lav. Bare husk at havremelk bare er lavFODMAP inntil 30 g. Da ville jeg ikke gått over 30 g. med havrerømme heller! Xxx.
Hei!
Et tips; det er melk i Dronning Kokesjokolade.
Oj, det er helt riktig!!! Tenkte ikke på det siden nevøen min tålte den. Skal tette det med en gang. Takk fot hjelpen! Xxx.