Om jeg ikke har funnet den ene synderen, har jeg ihvertfall funnet en av de… Pulverkaffe! Jeg tåler fint vanlig kaffe så jeg gikk ut i fra at pulverkaffe måtte være greit. Etter at jeg fikk tips om at pulverkaffe kunne være synderen sjekket jeg det opp. Pulverkaffe er høy på fruktaner, så mye som at om man drikker 4 kopper med kaffe for dagen får man i seg like mye fiber som om man spiser 1/4 kopp med bønner.

Vi får se hvordan det går med hodet nå når jeg kutter ut kaffe….

OPPDATERING!

Dette innlegget ble skrevet for over et år siden. Den gangen var pulverkaffe listet som høy FODMAP. Dette er endret nå. Inntil 2 ts. er lav. Jeg vil likevel la dette innlegget stå fordi pulverkaffe fortsatt inneholder mye fiber. De som vet at de reagerer på fiber bør være litt obs. på pulverkaffe. (Jeg lurer på om fiberet i pulverkaffen kan oppfattes som prebiotika av kroppen, slik som inulin (og muligens sukkerroefiber og betefiber)? Dette vet jeg ikke noe om, jeg bare spekulerer. Magen min blir ihvertfall skikkelig sprø av pulverkaffe. Jeg prøvde meg på litt i Kina, men det gikk ikke…. )