Pulverkaffe – høy FODMAP!

av | lavFODMAP tips | 9 kommentarer

Om jeg ikke har funnet den ene synderen, har jeg ihvertfall funnet en av de… Pulverkaffe! Jeg tåler fint vanlig kaffe så jeg gikk ut i fra at pulverkaffe måtte være greit. Etter at jeg fikk tips om at pulverkaffe kunne være synderen sjekket jeg det opp. Pulverkaffe er høy på fruktaner, så mye som at om man drikker 4 kopper med kaffe for dagen får man i seg like mye fiber som om man spiser 1/4 kopp med bønner.

Vi får se hvordan det går med hodet nå når jeg kutter ut kaffe….

OPPDATERING!

Dette innlegget ble skrevet for over et år siden. Den gangen var pulverkaffe listet som høy FODMAP. Dette er endret nå. Inntil 2 ts. er lav. Jeg vil likevel la dette innlegget stå fordi pulverkaffe fortsatt inneholder mye fiber. De som vet at de reagerer på fiber bør være litt obs. på pulverkaffe. (Jeg lurer på om fiberet i pulverkaffen kan oppfattes som prebiotika av kroppen, slik som inulin (og muligens sukkerroefiber og betefiber)? Dette vet jeg ikke noe om, jeg bare spekulerer. Magen min blir ihvertfall skikkelig sprø av pulverkaffe. Jeg prøvde meg på litt i Kina, men det gikk ikke…. )

 

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

9 Kommentarer

  • Cecilie

   Bare husk at filterkaffe ikke er høy FODMAP!

   • juliannely

    Presskannekaffe er vel kanskje i samme katergori som filterkaffe? Jeg har ikke kaffetrakter 😉

    • Cecilie

     Det tenkte jeg også, men så kom jeg plutselig på at det ofte ligger mye, veldig fint «grums» igjen på bunnen av koppen etter at kaffen har vært i presskanne. Kan dette være FIBER som ikke er bra, mon tro? Jeg har ihvertfall funnet ut at jeg kommer til å ta med meg filterkaffe, filterposer og en trakt når jeg skal ut å reise. Da er jeg sikker og det er heller ikek så tungt… 🙂 Hjemme er jeg vant til å drikke Nespresso og den tåler jeg helt fint.

 1. Cam

  OI! DET var en a-ha opplevelse for meg! Takk, kanskje arbeidshverdagen min blir litt bedre nå!:) Men vet du om det gjelder all pulverkaffe? Uansett er det jo vanskelig å se på innholdsfortegnelsen siden det står bare 100% arabica :/

  • Cecilie

   Nei, det vet jeg ikke, men jeg vil tro det… Dete blir ren gjetting, men jeg vil tro det har noe med «bindemiddelet» å gjøre? Jeg fant ihvertfall ut at jeg ikke kan drikke pulverkaffe, antageligvis pga. fiberet, som jeg reagerer ganske mye på ellers også.

 2. Silje

  Hei. Bare lurte på om d samme gjelder filter kaffe, eller kun pulverkaffe?

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg