Sjokoladetrukket kandisert appelsinskall er noe av det beste min mann vet og siden appelsin og Dronning kokesjokolade er lavFODMAP tenkte jeg at jeg måtte teste ut å lage det. Appelsin er lavFODMAP, men jeg må innrømme at jeg er litt usikker på om appelsinskall også er det… Jeg fikk ihvertfall ikke vondt i magen etter å ha spise noen av disse! (Skjønt det er ikke noe indikator for andre enn meg selv da… )
Trenger du flere oppskrifter på julegodter? Lag brente mandler!
Sjokoladetrukket kandisert appelsinskall
4 appelsiner
3,5 dl. sukker
3,5 dl. vann
Ca. 250 g. mørk kokesjokolade (Coop sin egen mørke kokesjokolade er lavFODMAP)
Fremgangsmåte
Vask appelsinene og skjær de i fire. Ta av skallet og skjær det i strimler. Skjær også vekk mest mulig av det hvite.
Kok opp vann og appelsinskall. La det koke i noen minutter og hell av vannet. Gjenta 3-4 ganger. Dette gjøres for å få vekk det bitre i appelsinen.
Lag sukkerlake av sukker og vann og legg appelsinskallet i laken. La det koke i ca. 45 min. og ta skallet ut av laken. Legg det på tørkepapir så det får renne godt av seg.
Smelt sjokoladen i vannbad og dypp appelsinskallet i sjokoladen. Legg sjokoladen på bakepapir og la den ligge til den er blitt kald og sjokoladen har stivnet.
Oppbevares i en tett boks, gjerne litt kaldt.
0 kommentarer