Snart ferdig med min første kokebok!

av | Hverdagen | 4 kommentarer

Om ikk lenge er jeg snart ferdig med min første kokebok!

Nå er det ganske nøyaktig ett år siden jeg måtte reise hjem fra Kina tidligere enn planlagt: Magen streiket og jeg beholdt hverken vått eller tørt. Det er også nøyaktig ett år siden jeg satt på legekontoret og gråt mine modige tårer av fortvilelse over et liv med en kropp som overhodet ikke ville samarbeide. Å være 40 år og se for seg et liv på sofaen (eneste gleden må vel ha vært at vi akkurat hadde kjøpt ny sofa…) var ikke spesielt hyggelig.

Jeg hadde ikke drømt om at 2014 skulle bli året der jeg ville fortsette å reise på tross av IBS, migrene, EDS og div. andre skavanker, der jeg skulle starte en matblogg og der jeg skulle få kontrakt med selveste Aschehoug for å skrive min egen kokebok!

Min første kokebok

Både å skrive og å lage mat har vært noe jeg virkelig har likt, og som jeg også tror jeg er flink til. Å stå på kjøkkenet og eksperimentere er for meg meditasjon. Selv om jeg får vondt i både bein, armer, rygg og nakke gir det meg energi å lage mat. Å kunne skrive om det jeg kreerer på kjøkkenet er derfor en fantastisk mulighet. Spesielt givende blir det når jeg vet at det er mange som har glede både av oppskriftene mine, men også av å lese «dagboken min» her på bloggen. Selv om det ikke er noe trøst i at andre har det ille, er det på en måte godt å se at man ikke er alene, er det ikke?

I dag reiser jeg til Oslo for 3 dager. På disse dagene skal jeg gjøre siste «finishen» på kokeboken, planlegge 2015 og kose meg. Jeg skal bl.a. treffe en venninne av meg, Maria, som jeg aldri har truffet før. Vi ble kjent på et facebookforum for folk med IBS, gikk mer og mer over til privat chat og Skype og er nå blitt gode venninner. Jeg tør påstå hun er blitt en av mine beste venninner og det føles litt merkelig siden vi aldri har truffet hverandre før. Likevel, ingen forstår meg så godt som Maria!

MIN kokebok!

Av og til må jeg knipe meg selv i armen når jeg tenker: «Er det virkelig MIN kokebok som skal publiseres av Aschehoug Forlag?» Innimellom tenker jeg at det er litt uvirkelig, en drøm, men det er det slettes ikke. Snart står jeg med min egen, blodferske kokebok i hendene og jeg kan ikke si hvor mye jeg gleder meg til det!

 

 

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

4 Kommentarer

 1. Linda

  Jeg gleder meg også til den kommer ut 🙂 – Skriv meg gjerne opp på en forhåndsbestillingsliste hvis mulig.

  • Cecilie

   Hei Linda!
   Så koselig! Klart jeg skal skrive deg opp. Det har ikke helt gått opp for meg at det ikke er så lenge igjen, så dette med forhåndsbestillingslister har jeg tenkt på, men altså ikke gjort noe med. 🙂 Jeg får skrive et eget blogginnlegg om det snarest. 🙂

 2. Ida Nyborg

  Så flott at det endelig kommer en bok på norsk om dette! Er overbevist om at FODMAPs er grunnen til at mange sliter, så det er bra dette blir mer og mer omtalt.

  • Cecilie

   Jeg er også overbevist om at det er mange som kan få hjelp om de legger om kostholdet ved å begrense FODMAP-er! I og med at forskningen på at lavFODMAP-kosthold, både innen- og utenslands, har så positive resultater tror jeg lavFODMAP-dietten er kommet for å bli og at den kommer til å bli mer og mer kjent, heldigvis!

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg