De siste månedene er det mange som har spurt meg om det kommer en oppfølger til den forrige boken min. Hittil har jeg vært litt hemmelighetsfull og jobbet i det skjulte, men nå er tiden inne for å si det:

Ja, det kommer en ny lavFODMAP-bok! Jeg er veldig fornøyd med forlaget mitt og alle de flinke folkene som jobber der, så også den neste boken kommer ut på Aschehoug (da blir det hagefest på meg til neste år og! 🙂 )

For tiden jobber jeg med manus samtidig som jeg holder på med noen veldig gøye prosjekter (fotografen og jeg skal bl.a. ut å reise på oppdrag for en del turistkontorer) og holder faste foredrag på Haukeland Sykehus,  det vil si at det er rimelig travelt. Gleden over tilbakemeldingen fra redaktøren min, da jeg kom hjem fra Kina etter 24-timers «døgning», var derfor stor: «Jeg synes du skriver så fint!»

Jeg har alltid elsket å skrive og da jeg var liten hadde jeg en drøm om å bli forfatter. Den drømmen forsvant da jeg skjønte at jeg hadde liten fantasi og at jeg derfor antageligvis hadde endt opp med å beskrive familien og vennene mine. Jeg har derfor aldri tatt noe skriveutdannelse eller kurs. Å få lov til å gi ut min andre bok på ett av de mest stødige og konservative forlagene (dette er min vurdering) og med en av de beste fotografene i Norge gjør meg derfor enormt ydmyk. Det hender jeg må knipe meg i armen for å skjønne at det er sant! (At boken min i tillegg er den 11. mest solgte boken av norske forfattere utgitt i 2015, i sjangeren «non-fiction» for første halvår, gjør ikke blåmerket (etter knipingen) akkurat mindre!)

«lavFODMAP god mat for sensitive mager» har ikke bare gitt meg muligheten til å skrive, men den har også gjort at jeg har flyttet grenser som jeg aldri hadde trodd jeg ville klare å overstige. Det å være med på God morgen Norge og å holde foredrag har vært noe jeg, før boken, aldri hadde turd. Selv om jeg, før mitt føste foredrag, nesten gråt av angst, gjorde jeg det og jeg gjorde det igjen og igjen…. (Dette er damen som for 10-15 år siden nektet å gå på foreldremøter fordi hun var så redd for å si navnet sitt i forsamlinger…) Om det er blitt bedre? Tja… Angsten er ikke så voldsom lenger, men jeg kjenner det godt i magen. I tillegg kommer det, som med det meste, an’ på dagsformen.

I tillegg har boken og bloggen gitt meg nytt håp for fremtiden. For nøyaktig to år siden satt jeg og gråt mine modige tårer hos legen – jeg var sikker på at livet mitt var over. Arbeidet med boken (jeg skal vel strengt tatt si «bøkene» her.. 🙂 ) har på ene siden gjort at jeg har skjønt at jeg er for syk til å ha en ordinær jobb. Den eneste måten jeg kan jobbe på er når jeg kan legge opp dagene mine selv med mye hvile mellom slagene (hvilken arbeidsgiver vl betale for 80% hviletid liksom? 🙂 )  På den andre siden har jeg også sett at det ikke er grenser for hva jeg kan få til så lenge jeg har gode folk rundt meg, folk som får frem det beste i meg og som hjelper og støtter når det trengs. Mennesker som har troen på meg, så mye at de til og med ønsker å satse på meg og samarbeide med meg selv om de vet at jeg har veldig redusert arbeidskapasitet.

TUSEN TAKK til dere som har kjøpt boken, og ikke minst: Til dere som trofast følger meg her på bloggen, på Facebook og på Instagram og som kommenterer og deler. Jeg setter enormt stor pris på deres engasjement!

Gled dere til den neste boken, jeg håper og tror dere vil like den like godt som redaktøren min!

 

 

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

21 Kommentarer

  1. tornerosesverden

    Så kjekt å høre ? Blir så glad på dine vegne over at du får til så mye ?
    Og så gir det håp til oss andre som foreløpig er ufør, men som håper at én dag er det mulig at jeg også kan gjøre/bidra med noe.

  2. matmorgro

    Jøss, så bra Cecilie!!! Gleder meg med deg:-) Då vert det ei bok til på kjøkkenbenken her i heimen, og den håpar eg på blir signert av forfattaren……..klem

    • Cecilie

      Tusen takk! Hihi, signert bok skal bli vet du! Sender deg en klem tilbake. Xxx.

  3. MoonStar

    Grattis 🙂 Blir spennende og se hvilke gode oppskrifter du har i din nye bok 🙂
    Lykke til

  4. Anette

    Så gøy? Gleder meg til den nye boken. Håper den blir like lærerik som den første. ??

    • Cecilie

      Det er jeg ganske sikker på at den blir, kanskje til og med MER lærerik! 😉 Xxx.

  5. Ida Nyborg

    Så gøy! Bra jobba, ikke mange forunt å få skrive bok, og i alle fall ikke FLERE bøker 🙂 Lykke til, stå på!

    • Cecilie

      Tusen takk Ida. Du har helt rett og derfor er jeg ekstremt ydmyk i forhold til det hele. Familien min sier at jeg må slutte å være så overrasket, at jeg må skjønne at jeg er god nok selv uten den rette utdannelsen (3 år fra NTNU lærte meg å tilegne meg og sortere informasjon, men jeg tror neppe det var der jeg lærte å skrive og å lage mat… 🙂 ), men jeg sliter litt med akkurat det! 🙂 Xxx.

  6. Bente Lilliestierna

    Høres spennende ut! Gleder meg til en ny bok. Det funker med nett, men jeg liker å ha boka framme, og kunne bla i når man trenger litt inspirasjon. Lykke til med prosjektene dine!

  7. Tasha

    Så bra!! Jeg elsker å lage mat men måtte snu om på alt med to sensitive mager i hus, det er som å lære å sykle igjen ( iallefall nesten?) jeg har hatt god bruk for boken din på grunn av dette for Jeg gikk tom for ideer til hva vi kunne spise og så dukket pluttselig bilde av deg og boken din opp i et blad. Mannen ble som ny igjen, fra å være svimmel, dårlig og slapp til å være glad og frisk(ere) i magen. En bok nr to gleder jeg meg til. Favoritten i den første er tomatsausen som kan bukes til så mye.?

    • Cecilie

      I dag er jeg skikkelig sliten etter å ha holdt foredrag i går, da var det ekstra, ekstra fint med en slik tilbakemelding på morgenkvisten! TUSEN millioner takk! Og ja, jeg bruker tomatsausen til ALT, kjøtt, fisk, pizza… 🙂 Xxx.

  8. Anette

    Gratulerer!! Jeg gleder meg! 🙂 Du er en stor inspirasjon og jeg unner deg alt du får til!

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

Helse

Og lotteriet er i gang igjen!

Det er fortsatt full baluba i midtetasjen og jeg lurer på hva som har skjedd! Jeg var litt guffen i magen dagen før jeg dro, men jeg tenkte at det bare var fordi jeg var spent. Nå lurer jeg litt på om jeg spiste litt mye serranoskinke både den dagen og dagen jeg...

Les mer...