Etter 6 uker på lav FODMAP må jeg si jeg er litt lei av salt og pepper på kjøttstykkene mine. Jeg fant derfor ut at jeg ville prøve og lage en god lav FODMAP allround barbequesaus. Det viste seg at det skulle være lettere enn jeg hadde trodd på forhånd. Selv uten løk og hvitløk ble denne marinaden veldig smakfull som marinade til både svin, kylling og storfe.
Lav FODMAP allround barbequesaus
Du trenger:
125 g. ketchup (Idun sin er lavFODMAP)
40 g. balsamicoglaze
45 g. olivenolje
15 g. glutenfri soyasaus
15 g. salt
1 ts. pepper
1 ts. Chilipulver el. knust chili. Jeg foretrekker det siste fordi det gir en fin tekstur
1 ts. Cayennepepper
1 ts. ingefær
1 ts. sesamolje
Tilbereding:
Grunnen til at jeg bruker balsamicoglaze og ikke balsamicoeddik er fordi jeg vil ha tykkelsen og sødmen fra balsamicoglazen. Basen her er ketchup, balsamicoglaze, olivenolje og salt. Vedr. salt, pepper og annet krydder: Du kan bruke det du har og så mye som du selv ønsker. Paprika, gressløk, karri, spiskummen, oregano, timian… er bare noen av krydderurtene du kan bruke i tillegg, eller i stedet for her. Smak deg frem!
Hva med kremet balsamicoeddik som man får kjøpt i butikken? Er den low? Og kan i såfaåll den benyttes istedenfor å lage selv?
Som jeg sa til deg på Facebook, så er nok ikke hverken balsamicoglaze eller kremet balsamico testet, men balsamicoeddik er lav. Man får neppe i seg voldsomt store mengder med balsamico i dnne marinaden og jeg tenker derfor at den er lav.
Hei! Kan man bruke rapsolje i stedet for sesamolje? Er ikke så mange «fancy» ingredienser å få tak i her jeg bor.. 🙂
Sesamoljen er med for å gi litt ekstra smak, men om du ikke har, går det helt fint å bare utelukke sesamoljen! 🙂
Tror du en kan bruke denne til bbq pizza :)??
Jeg tror kanskje den kan bli litt vel salt da, men om du reduserer saltet tror jeg det burde gå! C.
Hei🙂tror du denne oppskriften passer til lam?
Har en lammeribbeside i fryseren, jeg leter etter en marinade som vil passe med smak🙂
Hei, og beklager altfor sent svar. 🙂
du kan fint bruke denne som en base for lam, men jeg ville puttet litt rosmarin oppi i tillegg.
C.