Glutenfire og laktosefrie havrelefser var noe av det første jeg eksperimenterte med da jeg startet på lavFODMAP-dietten. Surdeigsbrød av spelt var ikke den gang testet og spelt var (er høy FODMAP og jeg var ikke blitt helt vant til det glutenfrie kjøpebrødet. Å bake glutenfritt brød selv var stort sett en katastrofe, så da jeg klarte å lage disse ble jeg superglad.

Se også: Min oppskrift på speltsurdeigsbrød, steg for steg fra starter til ferdig brød

Prøv gjerne: Verdens beste glutenfrie gjærdeig til rundstykker, pizza og/eller pitabrød

For jeg hadde lyst på noe som lignet på brød. Disse var utrolig enkle og raske å lage og resultatet ble en blanding av brød og grov lefse. Godt og mettende var det og!

Glutenfrie og laktosefrie havrelefser

Ca. 3-4 stk.

1 egg

25 g. glutenfrit havremel (Slik lager jeg havremel av havregryn)

10 g. olje

10 g. Maizena

50 g. laktosefri yoghurt

1/2 ts. bakepulver

1/2 ts. fiberhusk

Litt sukker

Fremgangsmåte

Bland alt det våte og rør inn det tørre. Sett lefsene på bakepapirkledd stekebrett med en skje. Gni røren utover slik at du får tynne lefser.

Stek på midterste rille, 200 g. i ca. 3-4 min. Lefsene kan godt være litt bleke, da blir de mest saftig!

Få oppskriften: Vafler med havremel

 

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.