Sjokoladekake med banan, eller banankake med sjokolade?
Av en eller annen merkelig grunn ender vi ofte opp med at vi enten har ingen bananer, eller at vi har litt for mange. Brune bananer er høy FODMAP (eller lav FODMAP inntil 30 g, som vi si ca 1/3 banan), men jeg tåler det relativt godt. Hvis du ikke spiser for mye av denne kaken, vil den uansett være innenfor.
Når man har for mange bananer gjelder det å bruke de før de blir for gamle. Da kan man enten lage vanlig bananbrød, som jeg har oppskrift på i kake- og dessertboken min. Eller du kan lage banankaken med sjokoladebiter jeg laget for noen måneder siden. Eller du kan lage sjokoladekake med banan, med kakaopulver og laktosefri rømme. Denne kaken blir veldig høy og fin, men den krever at du dynker den godt + sjokoladekrem. Da blir den utrolig god. Mamma lurte på om jeg hadde hatt romessens i den, men det er nok bananene som gir noe som kan ligne på romsmak.
Sjokoladekake med banan
130 g. mykt smør
130 g. sukker
2 egg
220 g. glutenfritt mel (jeg bruker TORO lys glutenfri melblanding)
3 bananer
4 ts. kakaopulver
2 ts. bakepulver
180 g. rømme
Sjokoladekrem:
6 dl. laktosefri kremfløte
200 g. melis
80 g. kakaopulver
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 180 grader.
Lag bunnen: Rør smør og sukker hvitt og luftig. Mos bananene og rør inn alle ingrediensene vekselvis. Smør en springform på 24 cm. diameter med litt smør og hell røren over i formen. Stek kaken på midterste rille i ca. 50 min.
Lag kremen: Pisk den laktosefrie kremfløten, melis og kakaopulver til krem.
Denne kaken kan deles i fire slik at du får en veldig høy og fin kake. Du kan også fryse to av delene og lage kake med to deler og halvparten av kremen, slik jeg har gjort på bildet.
Etter at du har delt kaken må den dynkes godt med laktosefri melk (noen bruker sitronbrus, men jeg liker best melk). Dynk begge delene godt, legg på kremen og la gjerne kaken stå i noen timer eller til dagen etter. Serveres som den er, med litt bær eller med både bær og laktosefri is.
0 kommentarer