I år hadde vi nesten ikke rips på ribsbærbuskene våre. For en som virkelig elsker å plukke bær var det skikkelig irriterende. Haha, det morsomme er at jeg liker «fangsten» bedre enn selve bærene. Tidligere har jeg laget ripsgele, mens de siste årene har jeg gått over til å lage ripsgele med chili. Noe som er utrolig godt på blant annet ost.
Men altså, ingen rips, ingen bærplukking. DET hadde jeg nesten gitt opp inntil jeg skimtet noen bringebær på buskene bak postkassene våre. Jeg plukket vel 500 g. og kunne sikkert plukket mer, men regnet kom. Vi bor i Bergen, tross alt! 🙂
Siden jeg har en del chili fra chiliplanten min ble det, i går, laget en bringebærvariant av ripsgele’en. Jeg hadde ikke syltepulver, som tykner og konserverer syltetøyet, derfor brukte jeg chiafrø for å tykne det. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke vet holdbarheten på dette syltetøyet, men vil du være helt sikker på at det skal holde seg, så kan du fryse det. Jeg tar sjansen og putter syltetøyet på steriliserte glass og så får vi bare se (lukte og smake). Håper dog at syltetøyet blir spist FØR det blir gammelt.
Jeg har aldri brukt chiafrø i syltetøy før, men det ble utrolig godt. Syltetøyet ble tykkere og chiafrøene smakte egentlig bare syltetøy. Ser ut som om det bare er ekstra mye bringebær.
Bringebærsyltetøy med chiafrø og chili
500 g. bringebær
175 g. sukker
3 ss. chiafrø
1-2 chili, avhengig av hvor sterk chilien er og hvor sterkt du selv ønsker syltetøyet.
Fremgangsmåte
Kutt opp chilien i veldig små biter. Bland bringebær, sukker, chiafrø og den oppkuttede chilien. Kok opp og la det småkoke i ca 10 min.
Hell syltetøyet på rene, steriliserte glass eller frys det ned.
Sterilisering av glass: Mens syltetøyet koker legger du glass og lokk i en panne med litt vann (trenger bare å være noen cm. i bunnen), og koker opp. La det småkoke i noen minutter.
0 kommentarer