Bringebærsyltetøy med chiafrø og chili

av | Frokost og lunsj, lavFODMAP oppskrifter | 0 kommentarer

I år hadde vi nesten ikke rips på ribsbærbuskene våre. For en som virkelig elsker å plukke bær var det skikkelig irriterende. Haha, det morsomme er at jeg liker «fangsten» bedre enn selve bærene. Tidligere har jeg laget ripsgele, mens de siste årene har jeg gått over til å lage ripsgele med chili. Noe som er utrolig godt på blant annet ost.

Men altså, ingen rips, ingen bærplukking. DET hadde jeg nesten gitt opp inntil jeg skimtet noen bringebær på buskene bak postkassene våre. Jeg plukket vel 500 g. og kunne sikkert plukket  mer, men regnet kom. Vi bor i Bergen, tross alt! 🙂

Siden jeg har en del chili fra chiliplanten min ble det, i går, laget en bringebærvariant av ripsgele’en. Jeg hadde ikke syltepulver, som tykner og konserverer syltetøyet, derfor brukte jeg chiafrø for å tykne det. Jeg må ærlig  innrømme at jeg ikke vet holdbarheten på dette syltetøyet, men vil du være helt sikker på at det skal holde seg, så kan du fryse det. Jeg tar sjansen og putter syltetøyet på steriliserte glass og så får vi bare se (lukte og smake). Håper dog at syltetøyet blir spist FØR det blir gammelt.

Jeg har aldri brukt chiafrø i syltetøy før, men det ble utrolig godt. Syltetøyet ble tykkere og chiafrøene smakte egentlig bare syltetøy. Ser ut som om det bare er ekstra mye bringebær.

Bringebærsyltetøy med chiafrø og chili

500 g. bringebær

175 g. sukker

3 ss. chiafrø

1-2 chili, avhengig av hvor sterk chilien er og hvor sterkt du selv ønsker syltetøyet.

Fremgangsmåte

Kutt opp chilien i veldig små biter. Bland bringebær, sukker, chiafrø og den oppkuttede chilien. Kok opp og la det småkoke i ca 10 min.

Hell syltetøyet på rene, steriliserte glass eller frys det ned.

Sterilisering av glass: Mens syltetøyet koker legger du glass og lokk i en panne med litt vann (trenger bare å være noen cm. i bunnen), og koker opp. La det småkoke i noen minutter.

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.