Når jeg i dag snakker om dagen etter dagen snakker jeg altså ikke om dagen etter dagen jeg har spist noe jeg ikke burde spist. Jeg snakker om slippefesten for den nye boken min «kaker og desserter for sensitive mager, lavFODMAP».

Stinn brakke

Jeg var redd for at venner, familie og lesere kanskje var litt lei av boklanseringer etter den andre, i fjor. Det viste seg at dette ikke stemte og det ble rett og slett stinn brakke! Da jeg så alle folkene ble jeg nesten litt nervøs for at jeg ikke skulle ha nok kaker. Heldigvis har jeg lært av min mormor at «det skal være rikelig» og alle gikk fra festen gode og mette i tillegg til at det ble ganske mye rester…. 🙂

Noen kom langveisfra

På formiddagen i går fikk jeg en mail:

Hei, er det for sent å melde seg på til boklanseringen din? Jeg tenker å hive meg i bilen og kjøre fra Førde. Hvis jeg ikke gjør det vet jeg at jeg kommer til å angre!

DA ble jeg skikkelig rørt, og ikke minst, glad. Jeg håper virkelig det var verdt det!

Ingen direkteoverføring på sosiale medier

Som blogger vet jeg at jeg burde være mer på hugget med sosiale medier, spesielt direkte sosiale medier. Faktum er at jeg synes det er forstyrrende, uhøflig og ofte litt pinlig.

Forstyrrende fordi jeg må knote mye for å få det til. Uhøflig fordi oppmerksomheten min da blir mot telefonen og ikke den jeg snakker med. Pinlig fordi jeg føler meg for gammel til å måtte ta bilder og opptak av alt jeg gjør.

Heldigvis allierte jeg meg med min gode venninne og filmregissør Gunnbjørg (Gunnarsdottir). Lyset var dårlig og hun hadde bare mobilkamera med seg, men jeg HAR bilder! Følg med på Instagram! Hvis DU har bilder blir jeg veldig glad om du tagger meg med #lavfodmap_no på Instagram eller poster bildet på Facebooksiden.

Tusen takk

Tusen millioner takk til alle dere som kom på slippefesten i går, men også til alle dere som leser bloggen, bøkene mine og som kommer på foredrag. Det er DERE som gjør at jeg kan få holde på med det jeg liker aller, aller best – å lage oppskrifter, formidle lavFODMAP-kunnskap og snakke om mestring av sykdom. Sistnevnte var ikke noe jeg tenkte på da jeg startet bloggen. Likevel er det blitt en større og større del av både bloggen og foredragene mine og kanskje det jeg brenner aller mest for nå. Muligens fordi jeg ser at lavFODMAP-dietten er en, blant flere, mestringsstrategier når man har IBS?

Dagen etter dagen

I dag er jeg sliten, veldig slite, men superglad og takknemlig.

Uheldigvis må jeg en tur til legen med en tann. Haha, ja, du leste riktig, en tann. Tannlegen finner ikke noe galt og tror det er en kronisk bihulebetennelse som plager meg. Det vil si at tannlegen ikke kan gjøre noe, men  at jeg må til legen. Litt usikker på hva jeg synes er verst, men jeg må bare hoppe i det!

PS. Det går rykter om at jeg skal snakke om mestring og lavFODMAP på NRK Hordaland (radio) på fredag mellom 14.30 og 15. 00…. 🙂

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

2 Kommentarer

  1. kristin

    Hei! Under innlegget ditt «lav-fodmap diverse» lister du blant annet dressinger som lav-fodmap, når det står på ingredienslisten at de inneholder krydder. Lurer da på hvordan du vet at de ikke inneholder krydder som b.a. løk og hvitløk, og at de er trygge? 🙂

    • Cecilie

      Jeg, eller andre jeg kjenner, har vært i kontakt med leverandøren! 🙂 C.

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

Helse, Hverdagen

Hjemme

De av dere som har fulgt meg på Instagram og Facebook vet at jeg har vært i Oslo OG at jeg var syk i hele natt. Det begynte i går, kanskje allerede på morgenen. Følte meg urven i kroppen, kvalm, hadde hodepine og var usedvanlig sliten. På kvelden var jeg på et...

Les mer...