Forberedelser til «lavFODMAPmiddagsgjester»

av | Hverdagen | 0 kommentarer

I dag skal jeg ha middagsbesøk av 3 damer jeg aldri før har truffet! Vi ble kjent over en lav FODMAP facebookgruppe og det hele startet med at jeg la ut noen oppskrifter, tror jeg. Det ene ordet tok det andre og plutselig hadde vi en avtale om middag hos meg. Mange vil si at det er litt galskap å invitere ukjente folk hjem til seg, men jeg tar sjansen! Heldigvis virker det som veldig greie  folk og jeg vil tro vi har mye felles å snakke om (en hel kveld med IBS’ere er vel som en kveld på gamlehjemmet. Jeg skjønner at mannen blir på jobben!) Sjansene for at alle er klin, hakke gal er relativt små!

Menyen i dag er:

Middag: Sousvide kylling, sousvide poteter og gulrotpure. (Oppskrifter kommer!)

Dessert: Creme brulee (med eller uten ny vri….)

Kaffe: Gulrotmuffins (oppskrift kommer også på disse…)

Jeg må si jeg kjenner litt på den panikkfølelsen mamma (og andre som skal lage lav FODMAP mat uten å selv gå på dietten) må ha når jeg kommer på middag der: «Håper jeg ikke har gjort noen «lav FODMAP tabber»! Jeg tenker ut ifra hva jeg selv tåler, men vet også at det er veldig individuelt, derfor tar jeg ingen sjanser og kutter ut bl.a. det grømme fra vårløken. Kyllingen blir nok bedre med, men pytt sann, med sousvide blir det bra uansett! Det vil jo vært synd om noen blir dårlig… spesielt siden vi bare har en do! Hehe, jeg kjenner jeg skjelver litt i buksene ja.. og jeg er ikke en gang dårlig i magen!

Vel, om dere ikke hører noe fra meg i morgen var middag med ukjente kanskje en dårlig idee…

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

Hverdagen

Jeg trenger hjelp igjen!

For noen måneder siden skrev jeg at jeg ville ha en liten lavFODMAP-kafe. Fordi helsen min til tider ikke alltid er på topp vil det være helt urealistisk for meg å ha en åpen kafe hver dag. Istedenfor har jeg lyst til å holde kurs/samlingskvelder 1-2 ganger i...

Les mer...