Har du noe tørt, glutenfritt brød som du ikke klarer å bli kvitt? Da kan jeg anbefale å lage gluten- og laktosefrie arme riddere!

Som mange vet er ikke jeg noe stor fan av glutenfritt brød, hverken i konsistens eller smak. Likevel hender det at jeg baker en liten porsjon og sitter da igjen med en del rundstykker som dessverre går rett i søppla, med mindre jeg lager krutonger (se oppskrift i lavFODMAP-boken min).

For en stund siden kom jeg til å tenke noe jeg lagde i «heimkunnskapen», eller mat og helse som det heter nå: Nemlig arme riddere. «Dette må være en super måte å «freshe opp» kjipt, halvgammelt glutenfritt brød på,» tenkte jeg….

Etter å ha testet det ut for noen uker siden kan jeg bare si en ting: Heretter skal jeg lage mer glutenfritt brød, for dette var utrolig digg! Jeg kan tenke meg at det kan lages en haug med varianter, men det skal jeg komme tilbake til (når jeg har testet ut…).

Til gluten- og laktosefrie arme riddere trenger du:

Skiver av glutenfritt brød

1 egg

0,5 dl. melk

2 ts. sukker

1/4 ts. kanel

Litt kardemomme

Pisk egg og melk lett sammen og tilsett sukker, kanel og kardemomme. Legg skivene i bløt i eggeblandingen og la de ligge i 5-10 min. Stek brødet på middels varme i litt smør eller olje til de er blitt gyldne og fine på hver side.

Spises med en gang enten som de er, eller med litt limecurd.

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

2 Kommentarer

    • Cecilie

      Jeg liker ikke så godt glutenfritt brød, men arme riddere er digg! 🙂

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.