Et mislykket forsøk på å lage glutenfri butterdeig endte med noe som egentlig var enda bedre, ostesticks!
Oppskrift på gluten- og laktosefrie ostesticks
230 g. Toro lys melblanding
120 g. smør
1 lettpisket egg
0,8-1 dl. vann
40-50 g. raspet parmesanost
Tilbereding
Smuldre smøret inn i melet. Tilsett parmesanosten og bland inn egget og vannet. Om deigen er for tør tilsetter du litt mer vann. Er den for våt, tilsetter du litt mer mel. Deigen skal være så fast at du fint klarer å ta i den uten at deigen henger seg fast i fingrene.
Skjær av et lite stykke av deigen, ca. 25 g. og trill ut til lange pølser. Det enkleste er å trille på bakebordet, ha bakepapiret liggende og så bare trille «deigpølsen» opp på bakepapiret.
Stek på 200 grader i 12-13 min., midterste rille.
0 kommentarer