Glutenfrie fiskenuggets av lange

av | lavFODMAP oppskrifter, Middag | 2 kommentarer

Har du lurt på hvordan du kan lage glutenfrie fiskenuggets? Da får du svaret her! Jeg har brukt lange, men du kan bruke den fisken du har.

Først må jeg bare si en ting… Hadde jeg visst at kjøttet fra lange var så fint som det var, hadde jeg neppe laget nuggets av fisken min sønn kom med i går! Kjøttet var utrolig fast, hvitt og fint og det smakte mye mildere enn torsk. Det kunne nesten minne litt om breiflabb i smaken.

Vel, siden jeg som oftest steker/trekker fisk altfor mye tok jeg ikke sjansen på det i dag. I tillegg hadde jeg ødelagt fisken ved å prøve å filetere den ene siden, så da endte jeg altså opp med å lage nuggets. Jeg krysser fingrene for at sønnen får en ny lange neste gang han skal fiske, da skal jeg helsteke den!

I dag overgikk jeg meg selv, iflg. sønnen og mannen. Fisken ble faktisk utrolig god!

 

Lagre

Lagre

Glutenfrie fiskenuggets

Glutenfri «Frityrdeig» (vet ikke hva det heter, eller mulig jeg vet, men kommer ikke på det akkurat nå…)

2 egg

100 g. potetemel

30 g. maizena

30 g. rismel

50 g. vann

1 ts. bakepulver

1-2 ts. salt (jeg liker røren litt salt, da blir ikke frityrfettsmaken så fremtredende)

Litt chili (kan sløyfes, men det gir en god «sting»)

Tilbereding:

Varm opp maisolje/solsikkeolje -> en olje som ikke smaker så mye og som tåler høy varme. Dypp fiskestykkene i egge/melblandingen og putt de i varm olje. La stå i 2-3 min. og la fiskestykkene ligge på tørkepapir for å få vekk overflødig fett.

Serveres med litt sitron, ris eller pommesfrites. Vi valgte ris fordi jeg var redd det kom til å bli veldig fett med pommes frites. Sweet chili saus (som du enkelt kan lage lavFODMAP) er fantastisk godt til glutenfrie fiskenuggets. Jeg spiste derfor fetadressing som også var veldig godt som dippsaus. Sønnen, som egentlig er veldig glad i sweet chili foretrakk min lav FODMAP dipp, det må bety at den er god!

NB! Neste gang tror jeg at jeg skal droppe vannet i røren og ta mindre mel.

 

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

2 Kommentarer

    • Cecilie

      Jeg var redd det skulle bli for fett, er ikke så glad i frityrkokt mat, men det ble faktisk kjempegodt. Tror egentlig melblandingen rundt skulle vært litt mer «fluffy», men da blir det også mer fett i.

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.