Gresskarpai, eller pumpkinpai, om du vil.

Etter å ha kjøpt det største gresskaret jeg fant har jeg nå laget både suppe, lapper og gresskarpai. Og jeg har fortsatt mye gresskar igjen… Tanken på mer gresskar akkurat nå byr meg imot, så restene gikk i fryseren. Noe som ferdig suppe og noe bakt, som jeg laget puré av (med en stavmikser).

Dette var første gangen jeg laget gresskarpai og jeg var ganske spent på resultatet. Før jeg satte  i gang sjekket jeg mange forskjellige oppskrifter og endte opp med min egen versjon. Veldig mange bruker mye «pepperkakekrydder». Jeg er ikke så glad i mye krydder i kake, så jeg brukte bare kanel og kardemomme . Liker du mer kryddersmak kan du også ha i både litt malt nellik, koriander og muskat (sistnevnte kan jeg ikke fordra, men det hører visstnok med….).

Og smaken? Jeg hadde fått overdose av gresskar da jeg smakte på paien første gangen. Da syntes jeg ikke den var god i det hele tatt. Siden jeg er alene hjemme ville det være vanskelig å få omsatt kaken. Jeg tok den med meg på jobben og advarte de andre mot at kaken ikke var mer enn ok’ish god. Heldigvis var det noen som forsynte seg flere ganger. Det tok jeg som et tegn på at kaken var god, men at jeg bare var litt lei av gresskar!

For deg som vil lære mer om gresskar

Gresskarpai

Til paibunnen trenger du:

140 g. kaldt smør

200 g. glutenfri lys melblanding

60 g. sukker

1 egg

Til fyllet trenger du:

500 g. bakt gresskar (fremgangsmåte for å lage bakt gresskar)

50 g. smør

100 g. brunt sukker

4 egg

2,5 ts. kanel

1/2 ts. kardemomme

150 g. laktosefri rømme (ca. 1/2 beger)

Fremgangsmåte

Lag paibunn: Sett ovnen på 200 grader. Bland mel og sukker. Del smøret i mindre biter og smuldre smøret inn i melblandingen med fingrene. Pisk egget lett og bland det inn i melet. Samle deigen og trykk den ut i en paiform. Forstek paibunnen i 15 min.

Lag fyllet: Sett ovnen på 180 grader. Mos gresskaret med en stavmikser. Smelt og tilsett smøret. Pisk inn eggene og tilsett resten av ingrediensene.

Stek paien i ca. 45 minutter, eller til den er stivnet.

Server gjerne med laktosefri krem!

NB! Jeg tror dette kan bli en god sjokoladekake, DET blir mitt neste prosjekt med restene fra frysen! Inntil da kan du kose deg med en annen god sjokoladekake!

 

 

 

 

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.