Mannen ville gjerne ha lunsj, og det på under 30 min. Som den gode og snille konen jeg er (hehe) disket jeg selvfølgelig opp med glutenfrie og laktosefrie scones til lunsj.

Disse ble bare utrolig gode, saftige og smakfulle. Faktisk noe av det beste jeg har smakt av noe som ligner på glutenfrie rundstykker (du vet, sånne greier man kan ha pålegg på… ) Glutenfri gjærbakst kan ta seg en (glutenfri) bolle!

6 glutenfrie og laktosefrie scones

145 g. lys, glutenfri melblanding

40 g. havremel

1 ts. sukker

1 ts. bakepulver

40 g. revet parmesanost (må ikke ha, men gir en utrolig god smak)

60 g. smør

100 g. cottage cheese (kan byttes med laktosefri melk, ev. laktosefri naturell yoghurt)

100 g. laktosefri melk

1 egg

Tilbereding:

Bland alt det tørre og smuldre smøret inn. Bland melk og cottage cheese og bruk en stavmikser for å jevne ut cottage cheesen. Tilsett egget i blandingen og bland godt.

Bland det våte med det tørre raskt. Her skal du ikke elte, kna og røre, deigen skal ikke bli seig.

Settes på bakepapir med skje.

Stekes på 200 grader i 10-12 min.

Serveres som de er, med litt smør eller pålegg eller som tilbehør til suppe.

 

 

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

2 Kommentarer

  1. pia bernt

    Disse lagde jeg i går, kjempegode. Lagde de litt større og hadde de i ovnen ca 20 min. Det ble en litt «tørr» ettersmak, innbiller meg at det er gjengs for scones og annet med bakepulver, eller har du noen tips for å unngå det? Jeg lurer på om det kanskje vil ta bort noe av det å øke mengden med parmesan. Evt bare bruke en halv ts bakepulver og ofre litt av luftigheten? Knall opskrift i alle fall, tusen takk 🙂

    • Cecilie

      Kjempegøy at du likte oppskriften! Det er tydeligvis flere som likte den, for det er det mest leste innlegget siden jeg startet bloggen. 🙂 Det er mulig jeg hadde litt mer parmesanost i mine, enn det som står i oppskriften… så det kan godt hende det vil hjelpe med litt mer ost ja. Det som overrasket meg mest med mine, var at jeg IKKE fikk den ekle, tørre ettersmaken. Det er mulig deigen er blitt litt for tørr også? Jeg ville ikke tatt mindre bakepulver i, jeg er redd de kommer til å bli veldig harde og enda tørrere da… Som sagt, kanskje litt mer parmesan og litt mer væske kunne hjulpet!

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.