Godt lavFODMAP nyttår

av | Høytider | 0 kommentarer

2016 er snart over og det er på tide å si godt lavFODMAP nyttår, ta et lite tilbakeblikk på året som var samt fortelle litt om noen av planene for 2017.

I 2016 har jeg jobbet mye «utenfor» bloggen. Det vil si at det har blitt litt færre oppskrifter og innlegg her i bloggen. Likevel kan jeg trygt si at jeg har vært med å sette lavFODMAP på dagsorden.

Minst en gang i måneden har jeg holdt foredrag om lavFODMAP, IBS og mestring enten på et sykehus i opptil flere forskjellige byer, for pasientforeninger rundt omkring i landet eller for næringslivet. Jeg tror jeg med sikkerhet har overvunnet angsten for å snakke i forsamlinger. Det verste (eller egentlig det beste.. 🙂 ) er at jeg nå faktisk LIKER å holde foredrag!

Å få møte pasienter, pårørende og helsepersonell har gjort meg ydmyk i forhold til egen kunnskap. Tidligere trodde jeg at jeg kunne det meste, nå vet jeg at jeg at jeg kan litt, men at det også er mye jeg ikke kan! Da føler jeg meg selvfølgelig priviligert som har muligheten til å spørre og diskutere med både helsepersonell, men også dere lesere. Takk for at dere er med på å utvide (lavFODMAP)horisontene mine!

Noe som har overrasket meg i 2016 er at det er så mange pårørende som både tar kontakt og som takker meg for foredrag/bloggen. Jeg har alltid tenkt på bloggen og foredragene mine som en hjelp til pasienter. Da er det ekstra gledelig å få høre at også pårørende finner hjelp og støtte i det jeg gjør!

I 2016 har jeg fått mange mail og private meldinger. Å svare dere lesere på spørsmål og å være en støtte er en sann glede og plager meg overhodet ikke. Det siste halvåret har jeg bedt noen ringe meg istedetfor å skrive mail frem og tilbake. Det er tross alt raskere og lettere å snakke sammen i tillegg til at jeg da kan spare armene mine litt (jeg blir sliten av å skrive…).

Disse telefonsamtalene har vært utrolig fine og jeg kan med hånden på hjertet si at de har betydd mye for meg. Å få trøste, komme med råd (fra pasient til pasient) og å bare være der for når noen trenger en er fint. Noen vil kanskje tro at det er «tøft» å få så mange «skjebner» inn i livet sitt og jeg ville kanskje tenkt det samme selv. Sannheten er at det ikke tynger meg i det hele tatt, snarere tvert imot, så blir jeg utrolig glad over at jeg kan være med å gjøre en forskjell for noen.

Nye lavFODMAP-bøker

I 2016 ga jeg ut min 2. lavFODMAP-bok: «lavFODMAP på reise«. Målet med boken var, og er, å vise hvordan det er mulig å se verden selv om man har en sensitiv mave og/eller ikke er 100% frisk.

Allerede i mai 2016 hadde jeg det første møtet med nytt forlag: Vigmostad & Bjørke. Å bli «headhuntet» over til nytt forlag for å skrive min neste bok: «Kaker og desserter for sensitive mager – lavFODMAP var en ganske absurd opplevelse. Når det er sagt, det er ganske mye som har føltes absurd, men i aller høyeste grad utrolig spennende og gøy, de siste årene!

Det å ha fått lov til å gi ut to bøker på Aschehoug har vært en fantastisk opplevelse og jeg har lært enormt mye. Læringskurven har vært bratt og jeg trodde jeg hadde kontroll da jeg startet på den tredje lavFODMAP-boken min hos Vigmostad & Bjørke. Det viste seg at jeg ikke var helt grønn, men det viste seg også at de forskjellige forlagene og redaktørene jobber forskjellig.

Siste halvdel av 2016 har i hovedsak blitt viet den nye boken samt foredrag.

2017

Faste foredrag: Jeg skal fortsatt holde mine faste foredrag på IBS-skolen i Bergen.

13-15 januar: Året starter med at jeg skal holde foredrag på Reiselivsmessen 2017 i Oslo. Jeg har et knippe med gratisbilletter jeg skal lodde ut til dere lesere. Les mer om det i innlegget der jeg lodder ut billettene.

Allerede 17. januar har den nye boken min offisiell lansering. Jeg vil være i Oslo, men vet dessverre ikke om programmet for dagen. Det er det forlaget mitt som har.

24. januar blir det lanseringsfest for boken. Mer informasjon kommer, men hold gjerne av dagen om du bor, eller er i Bergen!

De tre første onsdagene i februar skal jeg holde matlagingskurs for Folkeuniversitetet i Bergen. Følg linken for mer informasjon og påmelding.

Tirsdag 28. mars: Foredrag på Tønsberg bibliotek! (Mer informasjon kommer når det nærmer seg!)

Resten av året har jeg tenkt å ta litt som det kommer. Som mange vet liker jeg å reise, men så langt har jeg ikke planlagt noen turer. Jeg vet ikke hvordan helsen min vil være i 2017 og da er det best å ikke planlegge for langt frem i tid. Dessuten liker jeg å være litt spontan, det dukker jo som oftest opp noe spennende og da er det greit å ha en åpen kalender! 🙂

Planene for bloggen:

Noen har kanskje fått med seg at jeg har kjøpt en haug med kinesiske kokebøker den siste uken? Planen er at det skal komme flere spennende oppskrifter her i bloggen. I neste uke skal jeg være sammen med en kinesisk venninne som driver et tehus i Hangzhou. Jeg håper jeg får lære å lage lavFODMAP kinesisk mat som jeg selvfølgelig vil dele videre med dere lesere.


Godt lavFODMAP nyttår med ønsker om alt det beste for det kommende året. Tusen takk for et fantastisk engasjement gjennom året som var. Jeg gleder meg til 2017 og håper du følger med meg videre!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

Nye muligheter
Høytider

Nytt år, nye muligheter

Nå er det snart tid for å si godt nyttår og mange bruker anledningen til å se tilbake på året som har vært. Det skal jeg og gjøre, men aller mest har jeg lyst til å snakke om året vi er på vei inn, som betyr nye muligheter. 2017 Året begynte med... ja, helt riktig,...

Les mer...