Den siste uken har jeg eksperimentert litt i matveien. Jeg har holdt meg helt unna laktose og polyoler. Det vet jeg at jeg reagerer veldig på, ikke «bare» med luft, men med noe som kan minne om tarmskylling (nei, jeg har aldri prøvd det, men man kan jo tenke seg hvordan det er… ).

Jeg har alltid trodd at jeg reagerer veldig på løk og hvitløk. Kineserne bruker ikke mye løk i maten, men jeg tror det er en del hvitløk i mange av rettene. Jeg kan derfor ha fått i meg hvitløk uten at jeg har visst det i tillegg til at jeg har tatt noen sjanser på slutten av måltidene. Magen HAR rumlet etter disse middagene, men merkelig nok har det roet seg etter noen timer. Litt mageknip, oppblåsthet og noen ekstra ganger på do har jeg også opplevd, men ikke noe verre enn de andre i huset!

Er hvitløken og meg venner da, kanskje?

Avsnittene over ble skrevet for noen dager siden. Etter gårsdagen test tror jeg at jeg kan konkludere med at kineserne ikke bruker så mye hvitløk som jeg trodde, for i går laget jeg tofu med en krydderblanding jeg kjøpte på butikken, som sikkert inneholder både løk og hvitløkspulver. Det gikk IKKE bra! Uten at jeg skal gå i detaljer kan jeg si at jeg har vært mye våken i natt, men at jeg heldigvis begynner å bli bedre nå!

Jeg lurer på om det har gått bra med hvitløken fordi det meste av maten her svømmer i olje og som vi vet, så er FODMAP i løk og hvitøk vannløselig og ikke fettløselig. Jeg vil tro at NOE FODMAP har lekket ut i maten, men at mye har holdt seg i hvitløksfeddene (som jeg har sett, men ikke spist)?

Det ironiske nå er at jeg normalt sett pleier å spekulere i hvorfor ting har gått galt, mens denne gangen lurer jeg på hvorfor i alle dager det har gått så pass bra! 🙂 Krysser fingrene for at gårsdagens tabbe ikke gjentar seg og at den siste uken blir like bra som de to første!

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg