Imodium, et must!

Imodium, et must!

Jeg har alltid Imodium med meg i vesken. Skal jeg ut å reise hender det jeg tar 1/2 for å forebygge. Legen har til og med sagt at dette er lurt, da unngår jeg at jeg plutselig må på do under flyreisen (noe som er mitt største mareritt).

Flere forskjellige typer Imodium

Jeg foretrekker Imodium Comp, den som inneholder Simeticone. Jeg synes den lindrer de verste magekrampene (antageligvis fordi den tar noe av luften). Dessverre får man ikke den på resept i Norge og den er ganske dyr. Skal du til utlandet kan du kjøpe den der, til halve prisen! Vanlig Imodium er det mulig å få på resept, men jeg vet ikke hvilke vilkår som må oppfylles for å få dette.

I utlandet (muligens også i Norge?) får man også Imodium Instant. Dette er en smeltetablett som man bare legger på tungen. Genialt når man er skikkelig, skikkelig dårlig og alt renner gjennom, eller når man ikke har tilgang til drikke. Min erfaring er dog at den ikke virker så godt som den i pilleform.

NB! Jeg er ikke lege og dette er et råd fra pasient til pasient. Du må selv snakke med legen din om medisinering!

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

2 Kommentarer

  1. Ashlee

    Forhørte meg om imodium på blåresept men det hadde legen aldri hørt om. Men man kan visst få den andre typen som skal være likt på blå resept ?!

    • Cecilie

      Det KAN være at det var Loperamid jeg fikk, men det er jo det samme. Loperamid er virkestoffet i Imodium slik ejg har forstått det. Jeg er ikke lege så dette kan jeg ikke… Xxx.

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

Endringer i FODMAP appen
lavFODMAP-hjelp

Endringer i FODMAP appen

Monash university har nå gjort noen endringer i FODMAP appen sin. Flere matvarer har nå fått «trafikklys» for tre porsjonsstørrelser. Det vil si at noen matvarer som tidligere var grønne har blitt røde i hovedmenyen. Mange av disse har fått en grønn porsjon hvis...

Les mer...