lavFODMAP oppskrift: Hvordan lage risnudler på reise

lavFODMAP oppskrift: Hvordan lage risnudler på reise

Middag er ikke det vanskeligste å få tak i når man er på reise og følger lavFODMAP-dietten, men noen ganger, spesielt når man er alene, kan det være et ork å gå ut og spise alene. Andre ganger vil man gjerne gå ut å spise sammen med mange andre, men er redd for å bli syk av maten. Da kan det, av og til ihvertfall, være greit å ha spist litt på forhånd. Middag er ofte også det mest kostbare måltidet i løpet av dagen, så om man ønsker å spare litt penger, kan det å lage seg mat på rommet være en god idee.

Etter at jeg postet bilder på Instagram av middagene mine fra Warsawa har jeg fått flere spørsmål om hvordan lage risnudler på reise, uten komfyr… Dette har jeg forklart i reiseboken min, men fordi det er så ufattelig enkelt deler jeg det gjerne her i bloggen også.

Fordi jeg aldri vet om jeg får tak i risnudler der jeg kommer pleier jeg alltid å ha med meg en pakke i kofferten.

Dette trenger du:

  • Vannkoker
  • En litt stor plastboks med lokk
  • Risnudler
  • Vann

Fremgangsmåte: Legg risnudlene i plastboksen og hell kaldt vann over, så mye at risnudlene blir dekket. La dette stå i 20-30 min. Hell av mest mulig av vannet (bruk lokket som «sil»).

Kok opp vann i vannkokeren og hell dette over risnudlene. La det stå i 3-5 min. Hell av vannet og risnudlene er klare til å spises!

Risnudlene kan spises sammen med salat, med litt kavli skinkeost/baconost (som er lavFODMAP), med kokt skinke eller du kan lage litt mer avanserte matretter i eggekokeren (om du har med deg). Flere tips til mat du kan lage på hotellrommet får du i lavFODMAP på reise (NB! Adlink – dvs. at jeg tjener noen kroner på salget, du betaler samme prisen uansett. 🙂 )

Hvordan lage risnudler på reise

Lagre

Lagre

Lagre