Scandic og lavFODMAP, vil du være med å påvirke?

av | Hotellomtaler, LavFODMAP på reise | 6 kommentarer

Mange fikk sikkert med seg hva som skjedde etter at jeg var på Scandic Helsfyr for noen måneder siden. Kort fortalt: Jeg var ikke spesielt fornøyd med hvordan de taklet at jeg gikk på lavFODMAP-dietten. Etter å ha skrevet et langt blogginnlegg tok Scandic Helsfyr og Scandic sentralt affære. De innrømmet at de ikke var god nok på dette og inviterte meg like godt tilbake igjen for å holde foredrag om lavFODMAP!

 

Scandic og lavFODMAP, vil du være med å påvirke?

Etter foredraget ble jeg spurt om å være med på en workshop om matallergier og intoleranser. Nå er workshopen avlyst, men jeg skal likevel ha noen timers møte med ledelsen for hele kjeden på torsdag. Dee ønsker å vite mer om lavFODMAP, hva de kan gjøre for både oss og andre som har matallergier/intoleranser og hvordan vi kan samarbeide fremover! Vi har allerede snakket om noen tiltak og aktivitet, men på torsdag skal vi sette oss ned og se om hva som faktisk er gjennomførbart og hvordan.

Dette er et møte jeg gleder meg veldig til. Både fordi jeg synes det er interessant å få jobbe som en slags rådgiver i en bransje jeg alltid har interessert meg for (jeg har jobbet på hotell/kafe helt fra jeg var gammel nok til å jobbe til jeg var rundt 19 år og jeg har også jobbet deltid på reisebyrå fodi jeg ville vite mer om reiselivsbransjen), men også fordi jeg virkelig brenner for å informere om lavFODMAP og mestring av IBS. Det å kunne reise på tross av en kranglete mage og kropp gir ekstremt god mestringsfølelse som jeg håper flere kan få oppleve. Da er det viktig at vi føler oss trygge når vi bor på hotell!

Har du en matopplevelse knyttet til lavFODMAP på reise du vil dele?

Jeg vil gjerne høre fra dere som har bodd på hotell og som har både gode og dårlige matopplevelser knyttet til lavFODMAP-dietten og/eller matallergier/intoleranser (bruk Facebook, kommentarfeltet i bloggen eller send meg en mail cecilie@lavfodmap.no). Da kan jeg  vise til at dette er noe som er viktig, hvilke konsekvenser det kan få når ting går galt, men også hvordan man føler seg når man blir godt ivaretatt! Har du tips, råd og/eller innspill blir det også tatt imot med åpne armer. Syns du f.eks. at alle Scandic-hotellene burde tilby gluten- og laktosefrie lavFODMAP frokostvafler? I det hele tatt, vi må vise at vi engasjerer oss og at dette er viktig. Selv hadde jeg ikke drømt om at jeg skulle få jobbe med Scandic-kjeden da jeg skrev det første blogginnlegget mitt, men det viser at det nytter!

Da gjenstår det bare å pakke snippesken igjen. Denne gangen skal jeg bo på Scandic Solli, et hotell jeg ikke har bodd på før, så det skal bli spennende!

NB! Oppholdet på Scandic er betalt av Scandic, selve reisen har jeg betalt selv.

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

6 Kommentarer

 1. Hege Waagen

  Mange hoteller har grei allergimerking, men løk står aldri registrert. Selv om det står gluten og laktosefritt så våger jeg ikke spise noe i tilfelle det er løk i retten (så er jeg alt for sjenert til å spørre de som jobber der). ?
  Glutenfritt brød er også kun merket glutenfritt, men kan jo inneholde andre ting jeg ikke tåler. Innholdsfortegnelse på brødet hadde kanskje vært greit. ?
  Og så synes jeg hotellene bør vite at kun soyamelk ikke alltid er et greit laktosefritt alternativ?

 2. Elisabeth

  Enig med Hege i det hun skriver.
  Løk er en versting her også. Så det hadde vært fint med deklarering av løk og hvitløk.
  Kanskje kunne også hotellene hatt en lavFodmap vennlig rett på middagsmenyene sine!

  Ellers savner jeg flere laktosefrie alternativer på mange hotell. Laktosefri yoghurt til frokost f.eks. For de som ikke er så glad i brødmat er laktosefri yoghurt med frukt et godt alternativ til frokost.
  LavFodmap vafler (som du nevner) hadde også vært et kjekt tilskudd til frokost.

  • Cecilie

   Helt enig med deg og det er tatt opp. Det tar litt tid å endre et helt konsept, men bare vent! 🙂

 3. Mari

  Jeg er enig i det med merking av løk, den er ofte litt lei. Det kan være vanskelig å få forklart tydelig nok at det gjelder i både pulverform og ren løk. Jeg savner også noe søtt til frokosten. Ofte er det croissanter, boller, vafler mm som er glutenholdig, men ingen glutenfri alternativer. Når alle andre i reisefølget koser seg med noe godt er det litt kjipt å sitte med en skål frukt!
  Jeg savner også innholdsfortegnelse på de glutenfrie produktene, det er litt kjipt å få dagen ødelagt av eplefiber i brødet.
  Supert at du får muligheten til å bidra med dette, det vil gjøre det mye lettere for alle oss andre! Forhåpentligvis vil det ha ringvirkninger… 🙂

  • Cecilie

   Scandic har glutenfri kokoskake og en annen kake + muffins, men jeg vet ikke enda om de er lavFODMAP! Ellers er jeg veldig enig med deg og vi snakket om akkurat dette. Ting kommer til å bli gjort i Scandic-kjeden (kommer et blogginnlegg om det, jeg må bare komme meg litt ovenpå… 🙂 ), men i en så stor kjede er det ikke gjort over natten å endre, så det tar litt tid!

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

LavFODMAP i Kina frokost low FODMAP
Land og steder

LavFODMAP i Kina

I morgen formiddag drar jeg hjem til Bergen etter tre uker på lavFODMAP i Kina. Jeg må innrømme at det er med veldig blandede følelser jeg reiser tilbake. På den ene siden synes jeg det er skikkelig, skikkelig kjipt at mannen skal være igjen og at jeg ikke skal...

Les mer...