Å klare og spise lavFODMAP på ferie kan føles uoverkommelig for mange.

Må du holde deg til lavFODMAP på ferie?

Da kan denne boken bli en lifesaver! Her får du praktiske råd og tipps både for deg som trenger tilpasset mat, men også for deg som ikke er helt frisk.

Når man ikke bare kan stikke innom en kiosk kan det være lurt å ha med seg litt «veskemat». Derfor har jeg laget en del oppskrifter på mat som er lett å ta med i kofferten og som også er lett å ta med seg i vesken. Mat som holder seg bra, selv etter noen uker.

For meg, som noen ganger reiser alene, er det greit å kunne ordne seg litt mat på rommet. Det tok meg ganske lang tid å knekke den koden og jeg begynte med å ta med meg en eggekoker for å koke egg i. Da hadde jeg ihvertfall NOE jeg kunne spise. Da jeg var i Marokko var jeg overlykkelig over at jeg hadde tatt med meg både eggekoker og egg, for der var det nesten umulig å få lavFODMAP-mat. Jeg var også på veldig streng lavFODMAP og tålte veldig lite utskjeielser. Da jeg hørte at de andre jeg var på tur med var blitt syke, var jeg ihvertfall glad for at jeg ikke hadde tatt noen sjanser!

Dagbok fra en reise

lavFODMAP på ferieEggekokeroppskrifter

Etterhvert fant jeg ut at eggekokeren kunne brukes til å koke mer enn bare egg. Og plutselig kunne jeg diske opp med både gluten- og laktosefri sjokoladekake, brød, pannekaker og små middager! Og det aller beste er at både brødet og sjokoladekaken holder seg gode mye lenger enn vanlige glutenfrie brød og sjokoladekaker.

Disse oppskriftene, og selvfølgelig fremgangsmåten, har jeg delt i boken.

Eggerkokeroppskriftene er selvfølgelig helt geniale på reise, men de fungerer også utmerket hjemme, hvis du trenger brød eller en liten kakebit på 1-2-3.

Kjøp boken!

 

Råd til flyreisen

 

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg