Laktosefri potetsalat er superenkelt å lage og så utrolig godt til det meste. Jeg bruker denne salaten både til grillmat, spekemat og som pålegg på skive. Den er med andre ord perfekt til 17. mai!

Se også: Slik lager jeg laktoserfri rømmegrøt

Personlig liker jeg at potetsalaten ikke er så fet. Ikke fordi jeg er redd for kaloriene, men rett og slett fordi for mye majones gjør at jeg fort blir litt kvalm.

Hvis du liker den litt fetere varianten kan du endre forholdet mellom laktosefri rømme og masjones. (Dvs. ta litt mer majones og litt mindre laktosefri rømme.)

Se også: Vil du imponere gjestene dine? Lag Pommes Anna

Oppskriften på laktosefri potetsalat er ikke absolutt. Dvs. at du bør smake deg frem med salt, pepper, sukker og chili.

Laktosefri potetsalat

(til ca. 4 personer)

10 mellomstore poteter

2 dl. laktosefri rømme

1 dl. majones

10 skiver sylteagurk

1/2 ts. eplecider- eller hvitvinseddik (eplecidereddik er lavFODMAP selv om den er laget med eple, pga. fermenteringsprosessen)

1/2 ss. sennep

1 ss. lake fra sylteagurken

1 ts. sukker

1 dusk med gressløk

Litt salt

Litt pepper

1 ts-1 ss. chiliolje (kan sløyfes, ev. byttes ut med litt chili)

Fremgangsmåte

Kok potetene til de er møre. Hvor lenge du må koke potetene er veldig avhengig av hvor store potetene er og hvilken typre poteter du bruker. Her må du bare passe på! Skrell potetene når de er varme og la de kjøle seg helt ned.

Hakk opp gressløken (jeg pleier å klippe gressløken med en saks) og sylteagurken. Bland laktosefri rømme, majones, lake fra sylteagurken, eddik og sennepp i en bolle. Smak til med salt, pepper og chili(olje). Bland inn ca. 1/3 av gressløken.

Skjær potetene i terninger og bland poteter og rømme/majonesblandingen vekselvis. Strø siste resten av gressløk på toppen. La potetsalaten stå kaldt. Gjerne over natten.

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.