Laktosefri potetsalat er superenkelt å lage og så utrolig godt til det meste. Jeg bruker denne salaten både til grillmat, spekemat og som pålegg på skive. Den er med andre ord perfekt til 17. mai!
Se også: Slik lager jeg laktoserfri rømmegrøt
Personlig liker jeg at potetsalaten ikke er så fet. Ikke fordi jeg er redd for kaloriene, men rett og slett fordi for mye majones gjør at jeg fort blir litt kvalm.
Hvis du liker den litt fetere varianten kan du endre forholdet mellom laktosefri rømme og masjones. (Dvs. ta litt mer majones og litt mindre laktosefri rømme.)
Se også: Vil du imponere gjestene dine? Lag Pommes Anna
Oppskriften på laktosefri potetsalat er ikke absolutt. Dvs. at du bør smake deg frem med salt, pepper, sukker og chili.
Laktosefri potetsalat
(til ca. 4 personer)
10 mellomstore poteter
2 dl. laktosefri rømme
1 dl. majones
10 skiver sylteagurk
1/2 ts. eplecider- eller hvitvinseddik (eplecidereddik er lavFODMAP selv om den er laget med eple, pga. fermenteringsprosessen)
1/2 ss. sennep
1 ss. lake fra sylteagurken
1 ts. sukker
1 dusk med gressløk
Litt salt
Litt pepper
1 ts-1 ss. chiliolje (kan sløyfes, ev. byttes ut med litt chili)
Fremgangsmåte
Kok potetene til de er møre. Hvor lenge du må koke potetene er veldig avhengig av hvor store potetene er og hvilken typre poteter du bruker. Her må du bare passe på! Skrell potetene når de er varme og la de kjøle seg helt ned.
Hakk opp gressløken (jeg pleier å klippe gressløken med en saks) og sylteagurken. Bland laktosefri rømme, majones, lake fra sylteagurken, eddik og sennepp i en bolle. Smak til med salt, pepper og chili(olje). Bland inn ca. 1/3 av gressløken.
Skjær potetene i terninger og bland poteter og rømme/majonesblandingen vekselvis. Strø siste resten av gressløk på toppen. La potetsalaten stå kaldt. Gjerne over natten.
0 kommentarer