Da jeg var i Frankrike kjøpte jeg hjerte- og firkantede porsjonsformer, samt plast til å kle formene med. Disse fikk jeg lyst til å teste ut i går og laget Lav FODMAP glutenfri og laktosefri sjokolademoussekake.
Prøv også lavFODMAP verden beste
Glutenfri og laktosefri sjokolademoussekake
Bunn
240 g. Semper glutenfrie havrekjeks (ev. andre kjeks du tåler)
50 g. smør
2 toppede ts. melis
Sjokolademousse
3 eggeplommer
3 eggehviter
3 dl. laktosefri kremfløte
150 g. mørk kokesjokolade, Coop sin er lavFODMAP (bruker du 70% bør du tilsette 2-3 ss. melis i kremen)
Sjokoladetopp
1 dl. laktosefri kremfløte
80 g. kokesjokolade (bruker du 70% bør du tilsette 1-2 ts. sukker i fløten)
Lag bunn: Knus kjeksene og bland de med melis. Tilsett smeltet smør og bland. Trykk kjeksene ut til bunn.
Lag mousse: Visp fløten til krem og visp eggehvitene stive. Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk eggeplommene lett og rør de inn i den varme sjokoladen. Bland så inn eggehvitene og til slutt kremen. Hell moussen over kjeksbunnen og sett kaldt i 1 times tid.
Lag sjokoladetopp: Varm opp fløten og tilsett sjokoladen. Når blandingen er romtemperert helles den over moussen. Sett kaldt i 2-3 timer.
Å, det ser helt fantastisk ut!
Kakene falt i smak her i huset, også for dem som ikke må spise lav FODMAP! 🙂
ca hvor mange personer er denne oppskriften for? 🙂
Det kommer an på hvor store former du bruker, men ca. 6-7.