Lav FODMAP glutenfri og laktosefri sjokolademoussekake

av | Desserter og kaker, Kos, lavFODMAP oppskrifter | 4 kommentarer

Da jeg var i Frankrike kjøpte jeg hjerte- og firkantede porsjonsformer, samt plast til å kle formene med. Disse fikk jeg lyst til å teste ut i går og laget Lav FODMAP glutenfri og laktosefri sjokolademoussekake.

Prøv også lavFODMAP verden beste

Glutenfri og laktosefri sjokolademoussekake

Bunn

240 g. Semper glutenfrie havrekjeks (ev. andre kjeks du tåler)

50 g. smør

2 toppede ts. melis

Sjokolademousse

3 eggeplommer

3 eggehviter

3 dl. laktosefri kremfløte

150 g. mørk kokesjokolade, Coop sin er lavFODMAP (bruker du 70% bør du tilsette 2-3 ss. melis i kremen)

Sjokoladetopp

1 dl. laktosefri kremfløte

80 g. kokesjokolade (bruker du 70% bør du tilsette 1-2 ts. sukker i fløten)

Lag bunn: Knus kjeksene og bland de med melis. Tilsett smeltet smør og bland. Trykk kjeksene ut til bunn.

Lag mousse: Visp fløten til krem og visp eggehvitene stive. Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk eggeplommene lett og rør de inn i den varme sjokoladen. Bland så inn eggehvitene og til slutt kremen. Hell moussen over kjeksbunnen og sett kaldt i 1 times tid.

Lag sjokoladetopp: Varm opp fløten og tilsett sjokoladen. Når blandingen er romtemperert helles den over moussen. Sett kaldt i 2-3 timer.

 

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

4 Kommentarer

    • Cecilie

      Kakene falt i smak her i huset, også for dem som ikke må spise lav FODMAP! 🙂

  1. Silje

    ca hvor mange personer er denne oppskriften for? 🙂

    • Cecilie

      Det kommer an på hvor store former du bruker, men ca. 6-7.

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.