Blå himmel, strand, bølgeskvulp, ferie… er vel det de aller fleste forbinder Hellas med. Jeg regner med det er mange av dere som allerede har bestilt og er ganske så klare for ferie i Hellas nå? <Sukk> jeg skulle gjerne vært med!

LavFODMAP på reise: Hellas

Å følge lavFODMAP-dietten på ferie kan være litt mer komplisert enn hjemme. Spesielt vanskelig er det når både tale- og skriftspråket er totalt forskjellig til norsk og engelsk. For de aller fleste er gresk… helt gresk… Å ha med seg en liten ordliste som man ihvertfall kan vise til kelneren eller i butikkener er derfor veldig smart. Her kommer noen utvalgte ord og setninger fra boken min (I boken får du flere setninger, lister over hva du KAN spise og hva du ikke kan spise.)

LavFODMAP på reise mini-ordliste:

Norsk: rent kjøtt, fisk og skalldyr, må ikke være marinert

Gresk: Σκέτο κρέας, ψάρι και οστρακοειδή, αλλα να μην είναι μαριναρισμένα

Norsk: glutenfritt brød, kjeks og sauser

Gresk: Ψωμί δίχως γλουτένη, μπισκότα και σάλτσες

Norsk: laktosefrie melkeprodukter

Gresk: Γαλακτοκομικά προϊόντα που δεν περιέχουν λακτόζη

Norsk: hvetemel

Gresk: Αλεύρι

Norsk: juice

Gresk: Χυμός

Norsk: egg

Gresk: Αυγά

Hva kan jeg spise?

I Hellas kan du spørre etter gresk salat uten løk og på de aller fleste steder kan du få grillet kjøtt eller fisk med med salt og pepper og potet eller ris til. Litt grillet tomat sammen med gresk olivenolje kan fungere som saus. Er du heldig får du husets olivenolje!

Husk at det ikke er farlig om du går på en smell, bare vær sikker på at det ikke er for langt å gå til hotellet (eller at du ikke skal reise hjem/på utflukt dagene etter…. ).

Fortell gjerne om reisen din i facebookforumet lavFODMAP på reise når du komme hjem igjen!

 

 

 

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

Nuddelsuppe lavFODMAP Kina
Land og steder

Hvitløken og meg

Den siste uken har jeg eksperimentert litt i matveien. Jeg har holdt meg helt unna laktose og polyoler. Det vet jeg at jeg reagerer veldig på, ikke "bare" med luft, men med noe som kan minne om tarmskylling (nei, jeg har aldri prøvd det, men man kan jo tenke seg...

Les mer...

Helse, Hverdagen

Hjemme

De av dere som har fulgt meg på Instagram og Facebook vet at jeg har vært i Oslo OG at jeg var syk i hele natt. Det begynte i går, kanskje allerede på morgenen. Følte meg urven i kroppen, kvalm, hadde hodepine og var usedvanlig sliten. På kvelden var jeg på et...

Les mer...