Medisin mot IBS med diare

av | lavFODMAP-hjelp | 2 kommentarer

Noen av fordelene ved å holde foredrag på IBS-skolen ved nasjonal kompetansetjeneste for funksjonelle mage – og tarmsykdommer er at jeg kan høre på de andre foredragsholderne slik at jeg hele tiden er oppdatert på hva som skjer. I tillegg kan jeg sende mail direkte til legene og klinisk ernæringsfysiolog som jobber der og få svar ganske raskt.

Medisin mot IBS med diare

I en artikkel fra Forskning.no står det at det er kommet en ny medisin mot IBS med diare, men de sier ikke noe om navnet på medisinen. Denne medisinen har jeg hørt at Prof. Hausken ved nasjonal kompetansetjeneste for mage- og fordøyelsessykdommer har snakket om før, men navnet har jeg ikke fått med meg. Som vanlig sendte jeg en mail…

Før jeg deler dette må jeg igjen presisere at jeg IKKE er hverken lege eller helsepersonell, men at jeg deler informasjon jeg har fått. Da jeg spurte Prof. Hausken om denne medisinen spurte jeg også om det var greit at jeg skrev om den her. Dvs. denne informasjonen er klarert med ham.

Medisinen heter Eluxalodine, den er ikke godkjent av Statens Legemiddelverk enda. Når og om den blir godkjent vet jeg ikke, men du kan lese mer informasjon om medisinen fra Statens Legemiddelverk. Hausken fortalte meg dog at de jobber med å få medisinen til det norske markedet, men ting tar tid. På mange måter er dette bra. Da vet vi at de ikke godkjenner medisiner før de er skikkkelig testet ut og dokumentert. Så her er det bare å smøre seg med tålmodihet!

Det er viktig å tenke på at de fleste medisiner har en bivirkning. Eluxalodine skal visstnok ha god virkning med få bivirkninger, men den er likevel ikke uten. Selv føler jeg at jeg regulerer magen så pass bra med lavFODMAP at jeg ikke tror jeg kommer til å teste ut denne medisinen. For de 30 prosentene der lavFODMAP ikke har en effekt er nok denne medisinen verdt å prøve ut!

 

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

2 Kommentarer

  1. Maria U

    Interresant! Lurer på hva som skiller denne fra immodium/loperamid, blir spennende å se. Ser ut som den har noe av den samme virkningen på kroppen.

    • Cecilie

      Ja, veldig. Blir også spennende å se NÅR den kommer på det norske markedet. Vi får vente å se! 🙂

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

lavFODMAP for veggiser
lavFODMAP-hjelp

LavFODMAP for veggiser

Maria, som driver bloggen Marias Matglede, er vegeterianer. For noen uker siden skrev hun om lavFODMAP for veggiser. I den forbindelsen lurte hun på om jeg kunne lese gjennom innlegget hennes. Dette sa jeg selvfølgelig ja til. For en ekte kjøtteter var det...

Les mer...

Bilde av Cecilie Hauge Ågotnes
lavFODMAP-hjelp

IBS-kurs

Fordi mange vet at jeg har holdt/holder foredrag ved flere av landets IBS-kurs samt ved Nasjonal kompetansetjenste for funksjonelle mage og tarmsykdommer i Bergen, får jeg ofte spørsmål om akkurat dette. Hvor og hvordan kan jeg melde meg på IBS-kurs? IBS-kurs blir...

Les mer...