Etter å ha laget rislapper med risengrynsgrøt tenkte jeg at jeg ville prøve meg på å lage rislapper laget på risgrøt av rismel.
Til rislapper laget på risgrøt av rismel trenger du
Lag risgøt
70 g. smør
30 g. rismel
3 dl. laktosefri melk
Smelt smøret, pisk inn rismel og spe med melken. Kok opp mens du rører. La stå på svak varme i ca. 10 min. Rismel bruker litt lengre tid på å tykne enn hvetemel, men det virker som om det tykner mer! La grøten bli kald.
Oppskrift på gluten- og laktosefrie pannekaker
Lag røren
2 egg
litt sukker
30 g. bokhvetemel
70 g. potetemel
2/3 ts. bakepulver
2 ss. laktosefri rømme (kan byttes til yoghurt)
Fremgangsmåte
Visp egg og sukker til eggedosis. Pisk inn den kalde grøten og rømmen. Tilsett det tørre og la røren stå å svelle 15-20 min.
Stekes på middels varme. Serveres med syltetøy eller annet pålegg. Lappene kan fryses. Jeg har frosset mine i porsjonspakker slik at jeg kan ta opp akkurat det jeg trenger til ett måltid.
0 kommentarer