Rislapper laget på risgrøt av rismel

av | Frokost og lunsj, lavFODMAP oppskrifter | 0 kommentarer

Etter å ha laget rislapper med risengrynsgrøt tenkte jeg at jeg ville prøve meg på å lage rislapper laget på risgrøt av rismel.

Til rislapper laget på risgrøt av rismel trenger du

Lag risgøt

70 g. smør

30 g. rismel

3 dl. laktosefri melk

Smelt smøret, pisk inn rismel og spe med melken. Kok opp mens du rører. La stå på svak varme i ca. 10 min. Rismel bruker litt lengre tid på å tykne enn hvetemel, men det virker som om det tykner mer! La grøten bli kald.

Oppskrift på gluten- og laktosefrie pannekaker

Lag røren

2 egg

litt sukker

30 g. bokhvetemel

70 g. potetemel

2/3 ts. bakepulver

2 ss. laktosefri rømme (kan byttes til yoghurt)

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til eggedosis. Pisk inn den kalde grøten og rømmen. Tilsett det tørre og la røren stå å svelle 15-20 min.

Stekes på middels varme. Serveres med syltetøy eller annet pålegg. Lappene kan fryses. Jeg har frosset mine i porsjonspakker slik at jeg kan ta opp akkurat det jeg trenger til ett måltid.

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.