I formiddag var det en som spurte meg om det var mulig å lage lavFODMAP blåbærgele. Jeg har laget gele av rips, men da brukte jeg relativt mye sukker for å få gele’en helt stiv. I tillegg er det mye pektin i rips, så å få blåbærgele helt stiv uten gelatin tror jeg vil være vanskelig. I dette tilfellet ville leseren ha en litt sunnere gele, uten for mye sukker. Jeg tok utfordringen!
Oppskrift på lavFODMAP riskrem
LavFODMAP blåbærgele til to personer trenger du:
150 g. blåbær (ev. andre bær)
40-60 g. sukker (alt etter hvor søt du vil ha gele’en)
1 dl. vann
3,5 plater med gelatin
Fremgangsmåte:
Legg gelatinplatene i vann. Kok opp blåbærene sammen med sukker og vann. La det koke i noen minutter. Mos bærene med en stavmikser. Ta gelatinplatene opp av vannet og legg de i den varme bærpure’en. Rør godt til gelatinen har smeltet. La blandingen stå kaldt i noen timer.
Serveres med laktosefri krem eller vaniljesaus.
Vil du heller lage sitronfromasj?
Hei! Kan man bruke kjøpa-gele, sånn pulver, eller er ikke det lavfodmap?
Kjøpegele, ihvertfall den du lager av pulver og vann, er lavFODMAP, så det går helt fint ja! 🙂