Glutenfri kake med karamell og sjokolade

av | Desserter og kaker, Kos, lavFODMAP oppskrifter | 1 kommentar

Glutenfri kake med karamell og sjokolade, den perfekte kaffekaken. Når jeg lager nye oppskrifter prøver jeg å la venner og familie få smake. Noen ganger hender det faktisk at jeg får beskjed om at «dette var helt greit». Dette er ensbetydende med «jeg er høflig, dette var ikke godt… » 😀 Denne kaken her ble folk litt salige i blikket av å spise.

Den er ganske mektig, så jeg skar den opp i små stykker og de aller fleste ville gjerne ha både ett og to stykker til. Kaken kan fryses, men toppingen kan bli litt mer flytende etter en runde i frysen.

Prøv også: Brownies

Glutenfri kake med karamell og sjokolade

Til bunnen trenger du:

4 egg

275 g. sukker

300 g. smør

1 dl. laktosefri kremfløte

250 g. glutenfri lys melblanding (jeg bruker TORO sin)

1 ts. bakepulver

Til karamellfyllet trenger du:

400 g sukker

2 dl. laktosefri kremfløte

60 g. smør

Ca 1/2 ts. salt

Til sjokoladetoppingen trenger du:

2 dl. laktosefri kremfløte

200 g. kokesjokolade uten laktose (Coop sin mørke kokesjokolade er helt uten laktose og melk)

Prøv også: Glutenfrie skillingsboller

Fremgangsmåte

Lag bunnen: Sett ovnen på 175 grader. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og pisk inn, vekselvis, resten av ingrediensene. Hell røren i en liten langpanne og stek kaken i ca. 25 min.

Lag karamellglasuren: Varm opp sukkeret til det smelter og blir brunt. Tilsett den laktosefrie kremfløten og varm opp blandingen slik at alt blander seg godt. La karamellen stå å småkoke i 5-7 minutter, eller til den har tyknet. Karamellen vil bli tykkere når den blir kald. Rør inn smøret og saltet og hell karamellen over kaken. Sett kaken kaldt.

Lag også: Sjokoladesaus

Lag sjokoladetoppingen: varm opp den laktosefrie fløten nesten til kokepunktet. Flytt fløten vekk fra varmen og legg sjokoladen i den varme fløten slik at den smelter. Rør godt slik at du får blandet fløten og sjokoladen. Når sjokoladeblandingen er romtemperert heller du den over den kalde karamellen.

Sett kaken kaldt igjen. Skjærer du kaken når den er kald er det lettere å få pene stykker.

Server glutenfri kake med karamell og sjokolade til noen som elsker søtt. Da får du en venn for livet!

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

1 kommentar

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.