I to av kokebøkene mine har jeg oppskrift på glutenfrie sjokoladecookies. Oppskriften er blitt veldig populær og jeg får ofte meldinger om at både dem som trenger glutenfritt og lavFODMAP OG dem som ikke trenger det, elsker disse kjeksene.
Forrige mandag var det en på jobben som spurte om jeg ikke snart skulle teste ut en ny oppskrift. Hun hadde nemlig lyst på kake. Så da tenkte jeg at jeg skulle prøve å lage en bittelitt sunnere variant av glutenfrie sjokoladecookies fra bøkene. For å være helt ærlig, så har jeg ikke regnet på kaloriene her, og alt i alt vil jeg nok neppe kalle disse kjeksene for «sunne». Jeg har derfor en tanke om å lage en oppskrift som virkelig ER sunnere, men det får bli en annen gang. Cookiesene ble ihvertfall godkjent på jobben (og ingen skjønte at de var glutenfrie….)
Glutenfrie sjokoladecookies
(Blir ca. 50 små cookies)
100 g. sukker
100 g. brunt sukker
200 g. smør
1 egg
150 g. glutenfritt mel (jeg pleier å bruke Toro, lys, glutenfri blanding, og er også uten hvetestivelse, for dem som ikke tåler det)
100 g. (glutenfritt*) havremel (slik lager mitt eget havremel)
1 ts bakepulver
100 g. mørk sjokolade uten laktose (Coop sin er helt uten melk)
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader.
Pisk smør og sukker lett og luftig. Tilsett egget og pisk det inn. Bland det glutenfrie melet med havremel og bakepulver. Hakk opp sjokoladen og bland melet og sjokoladen inn i røren.
Legg en toppet teskje med røre på bakepapir. Ikke legg kjeksene for tette siden de flyter litt utover.
Stek kjeksene på midterste rille i ca. 10 minutter.
Glad i sjokoladekake? Da skal du lage glutenfri brownies.
*Havre er i utgangspunktet glutenfritt og har du ikke cøliaki eller hveteallergi kan du fint spise vanlig havregryn, som er lavFODMAP.
0 kommentarer