Jeg spiser ikke så ofte pølser, men jeg brukte disse pølsebrødene som en fylt baguett med skinke, salat og litt ost. Det ble kjempegodt!
Les også: Endelig klarte jeg å lage GODE glutenfrie kanelsnurrer!
Glutenfrie pølsebrød og hamburgerbrød
3 dl. laktosefri melk
4,5 dl. laktosefri naturell yoghurt
1 pose tørrgjær
300 – 350 g. glutenfri melblanding (jeg bruker TORO glutenfri lys melblanding)
170 g. glutenfritt havremel (lag havremel selv) (Hvis du ikke har cøliaki, trenger du ikke glutenfritt havremel, siden havregryn i utgangspunktet er glutenfritt. Fordi havregrynet er pakket i en fabrikk med glutenholdige melsorter, så kan det være gluten i havregryn.)
4 ts. fiberhusk
1 ts. hjortetakksalt
60 g. romtemperert smør
Egg og sesamfrø til pensling og «topping»
Fremgangsmåte:
Varm opp melk og yoghurt til ca. 37-40 grader. Rør inn tørrgjæren slik at den løser seg opp. Bland 250 g. glutenfri melblandingen, havremelet, fiberhusk og hjortetakksalt og bland det med melkeblandingen. Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin eller rør det godt sammen. Rør i minst 5 minutter. Rør så inn smøret slik at det blander seg med deigen.
Sett deigen til heving i en times tid.
Elt deigen godt sammen med resten av melet og form deigen til pølsebrød og hamburgerbrød. Sett brødene til heving i ca. en times tid.
Prøv også: Glutenfrie pizzasnurrer
Sett ovnen på 190 grader. Pisk sammen ett egg og pensle brødene med egg og dryss over sesamfrø.
Stek brødene på midterste rille i a. 12-15 min.
Hvor mange hamburger brød blir der ca? Mvh Britt