Gluten- og laktosefri fiskesuppe

av | feb 9, 2014 | lavFODMAP oppskrifter, Middag | 4 kommentarer

Dagens middag ble gluten- og laktosefri fiskesuppe laget av kraften fra fisken vi spiste i går.

Kraft:

Jeg kokte fiskebeina med alt kjøttet jeg ikke fikk av fisken og en del ss. med salt (husker dessverre ikke hvor mye) i ca. 10-15 min., til kjøttet løsnet. Plukket av det fiskekjøttet jeg fikk av og kokte resten av beina med 2 purreløk (jeg tok faktisk sjansen på å bruke den hvite delen av purren…) og 4 gulrøtter i ca. 30-40 min. Siden jeg visste at jeg ikke trengte å ha klar kraft brukte jeg ikke tid på å «skumme av» kraften, men skal du ha klar kraft må du ta av alt skummet som kommer på toppen etterhvert.

Kraften ble silt og satt kaldt.

Gluten- og laktosefri fiskesuppe til en haug med personer:

3 l. fiskekraft

ca. 10 gulrøtter

ca. 10 poteter

1 bunt med det grønne fra vårløken

1 dl. laktosefri rømme

1,5-2 dl. laktosefri matfløte

4-5 toppede ts. rismel

Renset fisk

Scampi eller reker

Fremgangsmåte:

Skrell og del opp potet og gulrot i passelig store biter og kutt vårløken i småbiter. Kok opp kraften med poteter, gulrøtter og vårløk. Dette skal småputre i 15-20 min. Bland rismel og ca. 1,2 dl. vann til en klumpefri «røre». Rør godt mens du heller «rismelrøren» litt og litt i den varme kraften. La koke opp mens du rører. Om suppen ikke har fått en fin, kremaktig konsistens, kan du enten helle i litt mer vann (for å tynne ut) eller lage litt mer ris/vann blanding (for å få suppen tykkere). Her må du prøve deg litt frem!

Hell i fløte, rømme, scampi og fisken og varm forsiktig opp. Ikke rør mye nå!

Har du ferdigkokte scampi eller reker trenger du bare å varme suppen opp. Om du har rå scampi putter du disse i gryten 2-3 min før rømmen, fløten og fisken.

Serveres med glutenfrie rundstykker.

 

 

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

4 Kommentarer

  1. Ashlee

    Jeg hr lagd denne idag Mn kn Mn fryse fiskesuppe? Hvordan varmer man den best opp igjen?:)

    Svar
    • Cecilie

      Hei!
      Så fint at du likte fiskesuppen (jeg går ut ifra at du likte den siden du vil fryse ned restene.. 🙂 )! Jeg har ikke prøvd å fryse den, men jeg vil tro det skulle gå greit. Når du skal varme den opp igjen ville jeg tatt den ut av fryseren en del timer før du skal spise den slik at den er tint. Deretter ville jeg varmet den opp på middels varme. Det er mulig suppen har endret konsistens etter den har vært i fryseren. Om den er blitt tynnere kan du tilsette litt rismel blandet ut i vann og er den blitt tykkere kan du tilsette litt ekstre laktosefri melk eller fløte. Lykke til,og fortell gjerne hvordan det går når du skal varme den opp igjen!

      Svar
  2. Ashlee

    Tilbakemelding: Jeg liker sjeldent oppvarmet mat.. den ble veldig klumpete og rar..muligens den hadde smakt det samme men jeg kastet den.. 😛 Jeg er fryktelig pysete sånn!

    Svar
    • Cecilie

      Så synd at det ikke ble godt da Ashlee! Godt å vite ihvertfall, så slipper JEG å gå i den fellen… 😉

      Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.