IMG_0200

«Free From» messe i Liverpool

Som mange vet har jeg i dag vært på «The Allergy + Free From» messe i Liverpool. Messen startet i går og hadde siste dagen i dag. Jeg hadde på forhånd fått presseakreditasjon, men man kunne få gratis billetter på hjemmesiden, så det var i grunnen gratis for alle som forhåndspåmeldte seg. Ved inngangen tror jeg messen kostet 7 pund el. Den eneste forskjellen på å ha presseakreditasjon var at jeg fikk en del ekstra produktprøver. De fleste av produkteprøvene jeg fikk var dog ikke lavFODMAP, så de kommer jeg nok til å gi vekk til noen andre. 🙂

Messen var stor og noen av leverandørene hadde jeg sett før, mens andre var små, engelske leverandører. Som de fleste vet er ikke «fri for» nødvendigvis lavFODMAP, så det ble mye lesing av ingredienslister:

«Do you want to taste?»

«Sorry, I just have to read the ingredient-list….»

Det eneste stedet jeg ikke trengte å lese ingredienslisten fra var på «The FODMAP-friendly program» sin stand. Dette kommer det mer om i neste innlegg!

Denne isen var lavFODMAP og kjempegod, men fordi den ikke er laget av fløte, litt «vandig». Foreløpig foretrekker jeg Diplom Is sin FRI, som er laktosefri kremis. For de som ikke kan bruke vanlig melk er denne isen et godt alternativ!

Bobs Red Mill sine produkter har jeg sett på nettet, men er usikker på om de har de hjemme.

Dette var ett av mange merker jeg ikke har sett her hjemme.
I tillegg til masse leverandører som solgte produkter og som hadde smaksprøver var det seminarer i løpet av dagen. Jeg var på ett av seminarene som ble holdt av en ernæringsfysiolog fra den engelske IBS-foreningen. Hun snakket om hvor viktig bakteriefloraen er for en funksjonell mage/tarm. Ingenting av det hun sa var nytt og det som var mest spennende var å snakke med henne om hvordan de jobber i England.

Alt i alt var det en veldig spennende messe og jeg fikk snakket med mange leverandører. Bl.a. snakket jeg med Schar om at de må ta vekk eplefiberet fra produktene sine. De sa at de hadde fått en del klager på dette og at de hadde det til vurdering. Om dette er riktig eller om det var noe de sa bare for å tilfredsstille meg er jeg usikker på… 🙂

Lagre