IBS-mager kan være noe ordentlig dritt, bokstavlig talt. Likevel hender det jeg presser meg, ofte mer enn «normale» mennesker, og da lurer jeg litt på følgende: Hvorfor skal jeg presse meg mer enn andre?

I går, rundt middagstid, fikk jeg skikkelig vondt i magen. Så ille at jeg gikk og la meg. Etter en times tid fant magen ut at det var på tide å kvitte seg med alt og jeg satt på «rammen» til i går kveld. Dette var definitivt ikke IBS-mage (av en eller annen grunn klarer jeg å kjenne forskjell om jeg virkelig er syk, mens når jeg har IBS-mage lurer jeg på om det er sykdom eller IBS… ) og natten ble søvnløs med ekstreme magesmerter og kvalme.

Jeg måtte kapitulere denne gangen

Hele natten lå jeg også og lurte på om jeg kom til å klare og reise til Maastricht i dag, som var den opprinnelige planen. Fordi jeg har en greie med at jeg skal klare alt, på tross av IBS’en og andre sykdommer, pleier jeg å presse meg til det ytterste. Jeg skal ikke ha på meg at jeg har feiget ut pga. sykdom! Det ble derfor et veldig nederlag da jeg innså at jeg måtte krype til korset og ringe til forsikringsselskapet og legen min for å melde fra om sykdom. I tillegg hadde jeg jo veldig lyst til å reise, siden jeg ikke har vært i Maastrich før!

Det ble derfor ingen tur til Maastricht på meg og akkurat nå er jeg mest glad for at jeg gjorde det eneste fornuftige: Å ikke reise. Magen lever nemlig fortsatt sitt eget liv med magekramper, rumling og det som verre er… (detaljene hopper jeg over). Det hadde vært en prøvelse å sitte på fly/reise slik formen er nå og jeg er sjeleglad at jeg kan sitte hjemme, i min egen sofa, og synes synd på meg selv!

Jeg er dog ikke så syk at jeg ikke klarer å reflektere over hvorfor jeg har feiget ut, om jeg virkelig har feiget ut eller om jeg rett og slett gjorde det de aller fleste ville gjort, uten å stusse. For når jeg tenker meg om tviler jeg på at «normale» mennesker hadde reist i min tilstand. Det er da jeg lurer på om jeg er litt for streng med meg selv eller om jeg er verdens største pyse? Hvorfor skal jeg presse meg mer enn andre?

 

Lagre